Prvi vpogled v PlayStation 5 uporabniški vmesnik

O konzoli PlayStation 5 so bile razkrite že skoraj vse skrivnosti. Sony nam je dostavil obliko in velikost same konzole, videli smo napovedane igre ter dobili celo vpogled v zamenjavo diska. Vendar pa je sam uporabniški vmesnik, skozi katerega bomo navigirali z novim DualSense kontrolerjem, ostala stvar skrivnosti. Sony se je včeraj odločil, da tudi to razkrije.

Podoba uporabniška vmesnika bo pošteno spremenjena. Kakor vidimo se je Sony odločil za precej bolj minimalističen pristop. Ikone in razdelki so sedaj manjši, hkrati pa je veliko naporov bilo vloženih v razvoj dodatnih funkcij.

S pritiskom na PlayStation gumb boste tako dobili dostop do celega seznama nastavitev in obvestil. Tako boste lahko hitro preverili, kdo od vaših prijateljev je trenutno prisoten in kaj počne, poleg tega pa boste lahko preverili status prenosov, nadzorovali glasbo ter spremenili kakšno nastavitev za konzolo ali kontroler.

Zanimiva je tudi vključitev prav posebnih kartic, ki bodo za vsako igro kazale različne informacije. Med drugim bomo lahko preverili uradne novice, slike in podrobnosti vsake preigrane stopnje. To pomeni, da bomo lahko točno videli, kaj vse smo v določeni stopnji storili, PlayStation pa bo ocenil, koliko časa še potrebujemo za dokončanje stopnje. Upamo, da bo sem vključen tudi merilnik igralnega časa, kar je PlayStation 4 boleče pogrešal.

Nekatere igre bodo PlayStation Plus naročnikom prinesle določene bonuse, kot je denimo pomoč pri opravljanju določenih misij. Takrat se bo zaslon razdelil na dva dela: na enem razdelku bo tekla naša igra, na drugem pa se bo vrtel posnetek rešitve uganke ali pa denimo taktika pri spopadanju s šefom.

Prenove je bil deležen tudi pogovorni sistem, saj boste lahko sedaj svojim prijateljem v pogovoru pošiljali slike ali pa posnetke iz tekoče igre. Očitno bo pogovorni sistem tako postal veliko bolj uporaben in te funkcije spominjajo na Discord.

PlayStation 5 uporabniški vmesnik je tako velik premik v primerjavi s predhodnikom in vse te dodatne funkcije so več kot dobrodošle. Kako bo vse skupaj videti v akciji bomo videli 12. novembra, ko se bo PlayStation 5 tudi uradno pojavil v trgovinah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime