Google zdaj omogoča iskanje glasbe preko požvižgavanja melodije

Google se je odločil, da nam močno olajša življenje in svoje algoritme iskanja je prilagodil za eno hudo uporabno funkcijo.

Vsi vemo, kako je zoprn občutek, ko slišiš neko pesem nekje, a kasneje se ne spomniš naslova komada ali pa imena izvajalca. Če imate to srečo se morda spomnite kakšne besede besedila, kar nato lahko v spregi z znanjem Googlanja uporabite za uspešno iskanje skladbe. Vendar pa je vse to precej zamuden proces, ki velikokrat ne da pravih rezultatov.

Google zdaj ponuja precej bolj enostaven način iskanja, saj je dovolj, da samo zamrmrate ali požvižgate melodijo in že boste sprožili iskalnikove močne algoritme za uspešno poizvedbo želene skladbe.

Zadeva je za uporabo precej enostavna. Odprite Google aplikacijo na Android ali pa iOS sistemu (mora biti prav aplikacija, saj po mojem testiranju zadeva na Chrome brskalniku ne deluje) in tapknite gumb za mikrofon. Nato izrečete besede: “What’s this song” in odprlo se bo novo okno za iskanje. Nato samo zamrmrate ali odžvižgate želeno melodijo za nekje 15 sekund in se čudite dobljenim rezultatom.

Rezultat vam bo prikazal ime izvajalca, skladbo in koliko procentov točen je dobljeni rezultat glede na vaše mrmranje. Nova funkcija je na voljo v več kot 20 jezikih, med katerimi pa za zdaj ni Slovenije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime