Po desetih letih od izida Starcraft 2 ugaša razvoj nove vsebine

Ne bi se motili v izjavi, da je bila igra Starcraft 2 zadnja res dobra igra razvijalca Blizzard, ki se je od takrat precej spremenil. Diablo 3 je bil leta 2012 precej slabo sprejet, razvijalec pa se je nato skoraj povsem osredotočil na večigralsko vsebino in čeprav sta bila Hearthstone in Overwatch prodajni uspešnici, smo igralci pogrešali enoigralsko vsebino, ki jo je nekdaj Blizzard vse prerad izdajal.

Starcraft 2 je nato prejel še dve večji razširitvi, celoten paket pa je dolgo veljal za edino večjo, klasično realno-časovno strategijo. Igra je bila dolgo tudi zelo popularna kategorija e-športa in še danes njeno preigravanje pred ekrane privabi lepo število igralcev.

Vendar pa je popularnost padla in Blizzard je v svojem blog prispevku najavil pričakovano novico, da se je razvoj nove vsebine za Starcraft 2 zaključil. Zapisali so, da bo Starcraft 2 še vedno prejel občasne posodobitve za potrebe tekmovalne scene in igro bomo še vedno videli na e-športnih kanalih kot sta ESL in GSL. Vendar pa se je razvoj nove plačljive vsebine kot so poveljniki in “War Chesti” zaključil. Razvijalec je povedal, da jim bo to ponudilo čas za razmislek in tako se bodo odločili, kakšna je nadaljnja usoda celotnega Starcraft vesolja.

Upanja za tretji del so jalova, saj strategije ne prinašajo več toliko denarja, kot so ga včasih. A kdo ve, kaj vse nam prinaša prihodnost. Če postane Age of Empires 4 prodajna uspešnica, zna to spodbosti Blizzard, da vendarle razmisli o razvoju tretjega dela. Starcraft vesolje je vsekakor dovolj veliko in raznoliko, da se v njem skriva še ogromno neizpovedanih zgodb.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime