Minecraft Java Edition bo za igranje zahtevala Microsoftov račun

Popularna igra Minecraft ima za sabo precej burno in unikatno pot razvoja. Za igro že od začetka skrbi razvijalec Mojang, tega pa je leta 2014 kupil Microsoft. Od takrat so v razvoj stopile dve različni verziji igre: originalna Java različica in Bedrock Edition, ki je bil integriran v Microsoftov ekosistem.

Java verzija je od vedno delovala samostojno, vendar pa se bo to kmalu spremenilo. Razvijalec je namreč sporočil, da boste v začetku leta 2021 morali za igranje Java različice uporabiti Microsoftov račun. Mojang pravi, da je razlog za to odločitev implementacija dodatnega faktorja zaščite (2FA), s tem pa bodo igralci Jave edicije pridobili tudi druge dobrote, kot so blokiranje vabil, večji nadzor nad pogovornim sistemom, starši pa bodo dobili orodja za zajezitev igranja svojemu pomladku.

Na področju modifikacij in PvP-ja se stvari ne bodo spremenile in tu bosta Java in Bedrock Edition ostali ločeni zadevi. Igralci se sicer bojijo, da bo vnos Microsoftovega računa povišal število odstranitev igralcev iz igre in da bo Java zaradi tega izgubila nekaj svobode. Mojang se zaveda, da zahteva za Microsoftovim računom ne bo ustrezala vsem, zato so se odločili igralce malce potolažiti. Vsak uporabnik bo ob migraciji prejel brezplačno ogrinjalo, kar bo zagotovo malce ublažilo ta udarec po žongliranju z računi.

Več o implementaciji Microsoftovega računa si lahko preberete na uradni strani, kjer si lahko tudi preberete odgovore na tista najbolj žgoča vprašanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime