RTX 3090 lahko poganja The Witcher 3 in Horizon Zero Dawn v ločljivosti 8K pri 30 sličicah na sekundo

Eden od bonusov igranja iger na PC-ju je dejstvo, da lahko strojno opremo postopoma nadgradimo, to pa vam omogoča, da isto igro preigrate vsaj dvakrat in dobite dve različni izkušnji. Prvič jo preigrate s šibko strojno opremo pri nizkih grafičnih nastavitvah, ko pa enkrat opremo nadgradite, se lahko spret vrnete v igro, dvignete grafične bonbončke do maksimuma in uživate v skoraj povsem novi izkušnji.

Koliko bo igranje v ločljivosti 8K spremenilo naše dojemanje iger, vam ta hip ne znam povedati, saj ne posedujem nobenega takšnega prikazovalnika. Vendar pa ta resolucija ni več znanstvena fantastika in frišne grafične kartice RTX 3090, ki na sebi nosijo pošastno količino pomnilnika, že omogočajo igranje na takšnih ločljivostih. In kakor je pokazal YouTube kanal Bang4Buck PC Gamer, lahko na sprejemljivih sličicah na sekundo igramo tudi bolj moderne naslove.

Preizkusil je tri različne igre, med katerimi je bila najnovejša Horizon Zero Dawn. Pri mešanju nastavitev med “High” in “Ultra” je pri ločljivosti 8K dosegel dokaj stabilnih 30 sličic na sekundo, z občasnimi padci na 27 sličic na sekundo. Vseeno je impresivno, da lahko igro iz leta 2020 poganjamo na takšni neverjetni ločljivosti in ne gledamo diapozitivov.

Pri igri The Witcher 3 so bili rezultati še boljši. Res je, da je to 5 let star naslov, a kljub temu je igra še danes čudovita in pri 8K ločljivosti je bila zmožna izdaviti 40 sličic na sekundo, z občasnimi padci na 35. In vse to z vključeno možnostjo NVIDIA Hairworks, ki je slavna po svojemu udarcu na optimizacijo.

Tudi Final Fantasy XV je že malce star, a še vedno čudovit. Tu je YouTuber uporabil DLSS nastavitev in izklopil NVIDIA VXAO. Vse ostale grafične nastavitve so ostale vklopljene in tako je igra uspešno tekla med 35 in 40 sličicami na sekundo, kar je spet zavidljiv dosežek.

8K igranje je tako že skoraj tu in čeprav igranja na 60 sličicah na sekundo ni pričakovati še vsaj eno generacijo grafičnih kartic, je to vzpodbuden začetek in lepa napoved prihodnosti. Ko le televizorji za takšno igranje ne bi zahtevali ene ledvice…

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime