Portal Reloaded je nova modifikacijo, ki v igro vpelje izstreljevanje tretjega portala

To, da sem velik privrženec Portal iger, ni nobena skrivnost in moje srce joka za usodo te serije, kateri je razvijalec Valve obrnil hrbet, pa čeprav se v njej skriva še ogromno neizkoriščenega potenciala.

Moje mnenje si deli tudi veliko igralcev in nekateri oboževalci vse od izida prve igre neumorno delajo na modifikacijah. V vseh letih od izida smo na pladenj dobili kar nekaj odličnih izdelkov, med katerimi najbolj izstopa modifikacija Portal Stories: Mel. Ustvarjalec Jannis Brinkmann je pred kratkim najavil delo na novem ogromnem projektu, ki je morda najbolj unikaten do sedaj, saj bo vpeljal povsem novo mehaniko igranja.

Portal Reloaded bo namreč vpeljal izstreljevanje še enega dodatnega portala, tako da bomo morali za uspešno reševanje ugank morali skakati kar skozi tri različne luknje. Oranžni in modri bosta nosila enako vlogo kot prej, nov pa bo zeleni, kvadratasti portal. Ta nam bo omogočal, da skozenj skočimo v preteklost in tako bomo lahko prehajali med dvema časovnima obdobjema, kar bo uganke dvignilo stopnjo višje.

Čaka nas 25 novih stopenj, dobili pa bomo tudi povsem novo zgodbo. Tokrat bomo igrali testnega subjekta z imenom [4-5-0-9], ki bo moral skozi kup različnih izzivov, ki mu jih bo zastavila avtomatizirana umetna inteligenca. Prisotnega bo tudi nekaj zvočnega igranja, tako da je bilo v projekt vloženo tudi nekaj truda na predstavitveni strani.

Portal Reloaded bo izšel 19.4.2021 in če je nekaj, na kar nismo navajeni, je to, da imajo modifikacije trdno začrtan datum izida, tako da je ta najava definitivno lepo presenečenje. Modifikacija bo ob izidu seveda brezplačna, za igranje pa boste potrebovali kopijo igre Portal 2.

Razvoj lahko spremljate na uradni strani projekta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime