Baby Shark prehitel Despacito in postal najbolj gledan video v zgodovini YouTuba

Če se morda praskate po glavi in se vam ne sanja, kaj za vraga je Baby Shark in kako je lahko zadeva tako popularna, potem bodisi nimate otrok ali pa se niste še nikoli sredi zabave, polne alkohola, zatekli v objem te pesmi, ki bi nekatere dvignila na plesišče, druge pa spravila na rob solz in obupa.

Baby Shark je pesem, ki je namenjena predvsem otrokom, saj vsebuje preprosto besedilo in enostavne plesne gibe, ki se jih lahko naučite v samo nekaj minutah.

Zgodovina tega štiklca je precej zanimiva, saj nihče ne ve, kdo točno je originalno spisal to otroško rimo. Je pa veliko lažje izslediti zgornji posnetek, ki se je na YouTubu pojavil leta 2016. Tega je namreč posnela 10-letna korejska pevka Hope Segoine, za produkcijo pa je poskrbelo podjetje Pinkfong. Skladba je nato postala viralna najprej v jugovzhodni Aziji, nato pa se je norija pojočih morskih psov preselila tudi v ZDA in Evropo.

Zanimivo je, da ima pesem tudi temnejšo preteklost. Prejšnji mesec se je na zatožni klopi znašlo zaporniško osebje zapora v Oklahomi, ki naj bi si izbralo zapornika, ga zaprlo v sobo za izpraševanje, tam pa so ga priklenili na ograjo. Nato je moral ubožec stati dve uri, medtem pa je nekdo preko računalnika dve uri vrtel Baby Shark brez prestanka. Glede na to, da je Baby Shark ena od pesmi, ki se ti ob samo enem poslušanju zakoplje v možgane in nato noče nikakor ven, potem si sploh ne predstavljam groznih noči, ki so jih preživeli ti zaporniki.

Minuto in enaindvajset sekund dolga pesem pa medtem podira rekorde in pred kratkim je podrla tudi tistega največjega. Nabrala je več kot 7 milijard ogledov in se končno povzpela nad Despacito pesem iz leta 2017, ki sta jo ustvarila Luis Fonsi in Daddy Yankee.

Baby Shark je vsekakor hudo popularna zadeva, a ni všeč ravno vsem. Nasprotno, na seznamu YouTube posnetkov, ki so prejeli največ palcev navzdol zaseda 4. mesto, saj je posnetek nabral kar 10 milijonov neodobritev. Kljub temu še dolgo ne bo premagal šampiona na tem področju, ki ga z 18 milijoni nevšečki drži tisti nesrečni YouTube Rewind 2018.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime