Hekerji na splet poslali izvorno kodo za Watch Dogs Legion, ki tehta kar 560 GB

Ironično je bila igra, Watch Dogs Legion, ki se ukvarja s tematiko hekanja in vdiranja v zaščitene strežnike, sama žrtev spletnih hekerjev, ki naj bi se prejšnji mesec dokopali njene izvorne kode.

Spletna banda, znana pod imenom Egregor ni napadla samo Ubsifotovih strežnikov, ampak je vdrla tudi na Crytekove njive. Tam so odtujili cel kup podatkov in te nato sporočili javnosti. Tako smo izvedeli, da namerava Crytek predelati igri Crysis 2 in 3, načrtovali pa naj bi tudi razvoj iger Crysis Next, Cryisis VR in nadaljevanje igre Ryse.

Skupina Egregor je najprej želela svoj plen iztržiti, a očitno ne Crytek, ne Ubisoft nista želela odpreti denarnice. Na spletu se je tako znašla celotna izvorna koda za igro Watch Dogs Legion, ki tehta kar poštenih 560 GB, za prenos pa je na voljo na privatnih torrent straneh.

Kaj torej to pomeni za igro in kaj lahko ljudje naredijo s to izvorno kodo? V roke jo lahko denimo vzamejo modderji in zanjo naredijo modifikacije, ki prej niso bile možne. Legion trenutno pestijo težave z optimizacijo in v preteklosti se je že velikokrat pripetilo, da so te probleme odpravili sami igralci, s tem, da sploh niso imeli na voljo primernih orodij. Z izvorno kodo bi se lahko spravili v samo osrčje pogona in v njem spremenili marsikaj in igro celo predelali za druge platforme, kot je denimo Android.

Izvorna koda lahko postane tudi tarča piratov. Legion na PC-ju ostaja nezlomljen in ni še čisto jasno, ali igra uporablja Denuvo zaščito. Izvršna datoteka je velika samo 138 kb, kar je za to zaščito nenavadno, v mapi pa lahko najdemo kup DLL datotek, ki skupaj nanesejo okoli 600 MB. Špekulira se, da zna biti to nova oblika Denuva in spletnim piratom bi pri lomljenju zaščite takšna izvorna koda lahko prišla zelo prav.

Vsekakor bo pregled te kode zahteval znanje in čas, ki ga ne poseduje ravno vsak. A stavimo, da bo nekdo kmalu ven izbrskal še kakšno podrobnost, ki se bo morda tikala tudi drugih Ubisoftovih iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime