Xbox Series S bo imel samo 364 GB prostega diska

Letošnja generacija konzol bo malce drugačna od prejšnjih, saj sta se Sony in Microsoft odločila, da bosta na trg istočasno poslala dve verziji svoje konzole.

Sony se je odločil strankam ponuditi navadno konzolo in takšno, ki ne vsebuje optičnega pogona, tako da boste igre na njej morali kupovati digitalno. Vse ostale specifikacije so med konzolama enake, tako da je odločitev pri strankah dokaj preprosta.

Microsoft pa se je zadeve lotil malce drugače. Na prodajnih policah boste namreč našli konzoli Xbox Series X in Series S in čeprav bosta obe konzoli lahko poganjali iste igre, bodo med njima razlike precej velike. S verzija namreč poseduje slabši procesor, manj pomnilnika in šibkejši grafični čip. Obe konzoli bosta sicer zmožni v igrah prikazati ray tracing osvetljevanje, vendar pa boste podobo gledali na slabši ločljivosti in pri nižjih sličicah na sekundo. Je pa Series S konzola pošteno cenejša, kar zna pri veliko igralcih biti tisti glavni dejavnik za nakup.

En Reddit uporabnik se je pred kratkim dokopal do Series S konzole pred njenim uradnim izidom in jo tudi malce stestiral. Razočarano je odkril, da se sicer konzola na škatli ponaša s 512 GB velikim SSD diskom, a dejanska velikost, na katero lahko nanašamo igre znaša vsega 364 GB. Ostalo prostornino namreč zaseda operacijski sistem, ki za optimalno delovanje zahteva takšno količino diska, vendar pa je ta novica zagotovo razočarala marsikaterega potencialnega kupca. PlayStation 5 bo denimo v obeh svojih inačicah ponujal 664 GB prostora, Xbox Series X pa 802 GB. Volumen je ubogi celo v primerjavi s prejšnjo generacijo konzol, saj PlayStation 4 pri tako velikem disku ponuja 407 GB uporabnega prostora, Xbox One pa 362 GB. Res je, da so SSD diski hitrejši in zato tudi dražji, a velikosti iger skozi leta samo naraščajo in glede na to, da naj bi nam konzola služila več let, se lahko hitro znajdemo v škripcih s prostorom.

K sreči ponuja Xbox enostavno nadgradnjo prostorske stiske, saj lahko dokupite in priključite 1 TB velik SSD disk, žal pa ta zase zahteva okoli 240 €, kar je skoraj toliko kot Xbox Series S. Očitno je ta verzija konzole tako namenjena samo tistim, ki na svojem sistemu nočejo držati več kot 5 iger ali pa vsebujejo izjemno hitro internetno povezavo, tako da lahko poljubno brišejo in nameščajo nove igre, brez da bi se preveč obremenjevali s čakanjem na sesanje in nameščanje gigabajtov podatkov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime