Igralec Michael J. Fox priznal, da ima zaradi Parkinsonove bolezni čedalje večje težave pri igranju

Legendarni igralec Michael J. Fox je bil otrokom, ki so odraščali v devetdesetih, pravi heroj in vzornik. Simpatični Michael je Slovencem najbolj znan po svoji ikonični vlogi Martyja v trilogiji filmov Nazaj v prihodnost, nekateri pa se ga tudi spomnimo iz serije Družinske vezi.

Žal pa je Michaela na vrhuncu slave, ko je bil star 29 let, zadela huda usoda. Diagnosticiran je bil namreč s Parkinsonovo boleznijo, takrat pa je ravno vodil humoristično serijo Vsi županovi možje. Zaradi bolezni, ki pri bolniku povzroči nenadzorovano tresenje, se je od serije poslovil, tam pa ga je nato nasledil Charlie Sheen.

Vendar pa se Michael ni predal in njegova ljubezen do igranja ni usahnila, pa čeprav ni več nikoli zaigral v kakšnem večjem filmu. Sprejemal je manjše vloge in pojavil se je denimo v seriji Scrubs in pa Curb Your Enthusiasm. Prav tako je nastopil tudi v animiranih filmih in ravno njegov glas je krasil miška Stuarta Littla.

V zadnjih letih se je redno pojavljal v seriji The Good Wife in nastopil je v nekaj epizodah serije The Good Fight. Njegovo igranje, borba in prizadevanje na raziskavah te bolezni preko svoje ustanove Michael J. Fox Foundation so bile za zgled marsikateremu bolniku, ki ga muči ta grozna in neozdravljiva bolezen.

Videti pa je, da bo po več kot dveh desetletjih od diagnoze končno obesil svojo igralsko palico na klin. Michael J. Fox, ki danes šteje že 59 let, je v nedavnem intervjuju za spletno stran People priznal, da je bolezen začela načenjati njegov spomin, kar otežuje njegovo nastopanje v filmih in serijah.

Predvsem je šel rakom žvižgat njegov kratkoročni spomin in zaradi tega si ne more več zapomniti svojih vrstic. To je vplivalo tudi na druge dele njegovega življenja, saj ima težave pri igranju kitare in pri risanju. K sreči lahko še vedno piše in to sposobnost je uporabil za pisanje knjige No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality, ki izide 17. novembra, v njej pa je popisal svoj boj s to boleznijo in kako lahko kljub vsem težavam ostane pozitiven.

In težav je imel kar precej. Pred dvema letoma mu je na hrbtenici začel rasti tumor, ki ni imel povezave s Parkinsonovo boleznijo. Tumor je postajal vse večji in je povzročal igralcu velike bolečine, k sreči pa je uspešno prestal operacijo, vendar je potreboval 4 mesece, da se je zopet naučil hoditi. Nato je grdo padel in si poškodoval roko, kar je Fox označil za najbolj temen trenutek v svojem življenju.

Kljub vsemu pa se je pobral in ostaja optimističen za naprej. Čeprav obstaja možnost, da se še vrne pred kamere, se Fox s tem ne obremenjuje. Naslednjega junija bo dopolnil svoje 60. leto in igralec pravi, da bodo naslednja leta posvečena njegovi družini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime