NBA 2K21 bo v naslednji generaciji konzol zavil v MMO vode

NBA 2K franšiza že dolgo ni več samo golo preigravanje košarke, saj želi razvijalec Visual Concepts v to franšizo vpeljati tudi elemente drugih žanrov. Začelo se je s tem, da smo lahko ustvarili svojega košarkarja in njegovo kariero popeljali od začetnika do NBA mojstra. Nato je prišla vpeljava zgodbe, in čeprav je bila ta velikokrat trapasta, je bila vsaj tam in je dala neki povod pri razvoju našega košarkarja.

Razvijalec pa je začel v zadnjih iteracijah franšize vpeljevati tudi prosto sprehajanje po soseski, kjer ste lahko trenirali, gledali druge košarkaše, se spustili v naključne košarkarske obračune in naokoli frajersko postopali v novih oblačilih.

Naslednja generacija bo ta del še bolj razširila in glede na nedavni napovednik je postalo očitno, da namerava razvijalec NBA 2K21 razviti v nekakšno MMO igro.

Vaš košarkar bo svoje življenje začel v manjšem območju imenovanem Rookieville. To je uvajalni predel, v katerem boste morali uspešno zaključiti več nalog, nato pa se bo vam odprl ostali del mesta, ki se imenuje preprosto The City.

Pridružili se boste lahko lahko eni od štirih predelov mesta: North, East, South in West. Vsaka od teh bo držala svoje območje, ki ji bo gospodaril župan. Tega bo razvijalec najprej izbral sam, ko pa se bo iztekel njegov mandat, bodo novega izvolili sami igralci. Župan ima nad svojim območjem veliko moč, saj bo lahko oblikoval logotip in barve majic ekipe, izbiral pa bo lahko tudi okrasitev igrišč.

Med sprehajanjem po soseski boste lahko na obračun izzvali druge igralce, kupovali cote v trgovinah, se naokoli prevažali s skejti ali kolesi ter celo opravljali različne naloge. Na vogalih bodo namreč stali prebivalci mesta, ki jim bo nad glavo lebdel velik klicaj, kar bo v Warcraftovski maniri igralca opozorila, da se tam zanj nahaja naloga.

Sliši se zanimivo in še ena dobra nadgradnja koncepta, ki smo ga igrali na prejšnji generaciji konzol. NBA 2K21 bo za Xbox Series X izšel 10. novembra, za PlayStation 5 pa 12. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime