Kerbal Space Program 2 je bil zamaknjen v 2022

Ena bolj zanimivih PC iger je namenjena predvsem inženirjem, ki so navdušeni nad raziskovanjem vesolja in grajenjem vesoljskih letečih barkač. Igra se imenuje Kerbal Space Program in prvič se je na računalnikih pojavila leta 2011 in zaradi svojega unikatnega načina igranja hitro postala med igralci zelo popularna.

Delo na nadaljevanju je bilo logično, a so se pri razvoju zgodili veliki zapleti. Dvojko je, tako kot original, delal studio Star Theory Games, vendar pa razvijalec nikakor ni mogel doseči sporazuma z založnikom Private Division. Ta je nato preprosto ustanovil nov studio Intercept, zaposlenim sporočil naj se pridružijo novemu razvijalcu in celotni razvoj preselil v roke novega studia. Originalni Star Theory Games je tako ostal brez licence in tudi brez finančnega zaledja, zato je moral letos marca zapreti svoja vrata.

Razvoj na Kerbal Space Program 2 pa je tekel naprej, a žal ne tekoče. Igra bi morala iziti že v tem letu, a so izid prestavili dvakrat, včeraj pa je ustvarjalni direktor Nate Simpson na uradnem forumu zapisal, da igre še nekaj časa ne bo na spregled, saj je bil izid prestavljen v leto 2022.

Razlog za zamudo je preprosto to, da želijo dostaviti najboljšo možno izkušnjo. Gradijo sisteme in temelje igre, ki bo omogočala igralcem in tudi modderjem ustvarjanje vsebine za nadaljnjih deset let. Vse to pa potrebuje svoj čas, saj se med razvojem soočajo s problemi, ki jih nikoli prej niso srečali, zagotovo pa tudi delo od doma ni ravno pospešilo razvoja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime