PlayStation 5 ne bo podpiral 1440p ločljivosti

Sony je v intervjuju s spletno stranjo IGN Italy potrdil, da prihajajoči PlayStation 5 ob izidu ne bo podpiral ločljivosti 1440p. Kakšnega razloga za to čudno odločitev niso navedli, a očitno se jim ne zdi vpeljati podporo za takšno ločljivost, ki je vladajoča predvsem na PC monitorjih.

Tako bosta podprti samo ločljivosti 1080p in 4K. PlayStation 5 ima sicer dovolj mišic, da lahko teoretično preko HDMI 2.1 povezave izpljune 8K ločljivost ali pa 4K pri 120 sličicah sekundah. Glede na to, da imajo 8K prikazovalnike ta hip pri sebi samo ultra bogataši, pa se jim je vseeno zdelo vredno dodati podporo, je odločitev za izostanek 1440 resolucije še toliko bolj bizarna.

Njihovo odločitev objokujem tudi osebno, saj imam trenutno svoj PlayStation 4 postavljen tako, da lahko na konzoli izmenjujem priklapljanje kablov iz televizorja in monitorja. Včasih je namreč TV zaseden in samo preprosto zamenjam kabel in svojo zabavo nadaljujem na monitorju, če pa si potem zaželim igranja na kavču, spet samo zamenjam kabel.

To bom lahko sicer počel tudi na PlayStation 5 konzoli, a na 1440p monitorju slika ne bo prilagojena tej ločljivosti, ampak bom gledal v 1080p podobo, ki bo raztegnjena na 1440p ločljivost. Upal sem, da bo PlayStation 5 končno dobil podporo za moj monitor, a žal temu ne bo tako.

Če želite priklopiti konzolo na takšen monitor in uživati v popolni podobi, potem vam ne ostane drugega kot nabava Xbox Series X ali S konzole, ki bo 1440p ločljivost podpirala že takoj ob izidu. Morda za PlayStation 5 podporo vpeljejo skozi posodobitve, a glede na to, da PlayStation 4 niti v svoji Pro različici ni prejel te ločljivosti, je upanja za to bolj malo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime