Epic Games razmišlja o uvedbi mesečne naročnine za Fortnite

Fortnite je bila ena prvih iger, ki je sistem sezonskih prepustnic oz. Battle Passov približala igričarjem in temu modelu so nato sledili tudi vsi ostali razvijalci, ki želijo preko sezon od igralcev redno pritegniti nek dohodek.

Epic Games pa je očitno mnenja, da bi lahko od igralcev bolj redno dobival prilive denarcev zato je začel pogledovati v smer bolj klasičnega naročniškega sistema, ki bi od igralcev zahteval plačevanje mesečnega dohodka.

Razvijalec je tako Fortnite igralcem pred kratkim poslal anketo, v njej pa je potipal zanimanje za plačevanje mesečne naročnine. Cena se giblje med 4,99 do 18,99 $, tako da razvijalec še ni čisto odločen, koliko bi zaračunaval in kaj bi igralci v zameno za naročnino sploh prejeli. V grobem bi v zameno za mesečni davek v zameno dobili Battle Pass ter mesečni “Crew Pack”, ki bi v sebi vseboval preobleko, stil in nov kramp. Naročniki bi vse te zadeve dobili še preden bi se pojavile za nakup v trgovini, poleg tega pa bi vsak mesec na svoj račun prejeli 1000 V-Bucksov.

Naročnina za zdaj ni uradno potrjena, saj gre navsezadnje samo za anketo. A dejansko bi bila takšna naročnina za tiste Fortnite igralce, ki redno kupujejo vsebino, dokaj dobra kupčija in na ta način bi lahko prihranili marsikakšen evro.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime