HBO preklical serijo The Outsider

Serija The Outsider nosi v Sloveniji zanimiv naslov Avtsajder, narejena pa je bila po knjižni predlogi pisane grozljive besede avtorja Stephena Kinga. Zgodba govori o grozljivem umoru dečka, ki naj bi ga spočel navidez povsem normalen meščan. Raziskovalci kmalu odkrijejo, da ni vse tako kot je videti na prvi pogled in več kot očitno se je v dogajanje vpletla tudi dobra merica nadnaravnega dogajanja.

Premisa je vsekakor zanimiva in tudi gledanost je bila odlična. Avtsajder je na epizodo povprečno privlekel okoli 9 milijonov gledalcev, zadnji del prve sezone pa si je “v živo” ogledalo 1,37 milijona radovednih oči. Za primerjavo lahko vzamemo popularno serijo Watchmen, kjer si je vsako epizodo povprečno ogledalo okoli 7 milijonov gledalcev in tako lahko hitro izračunamo, da je bil Outsider hudo popularen, kar je še posebej impresivno zaradi tega, ker je to grozljivka – žanr, ki načeloma prinese slabšo gledanost.

Zato je bila najava televizijske mreže HBO o preklicu dela na 2. sezoni precej veliko presenečenje. HBO je podal javno izjavo, a v njej je samo povedal, da ga je veselilo delati na seriji in da želi produkciji veliko sreče v prihodnosti. Kaj je točen razlog za preklic je trenutno stvar ugibanja. Morda se je produkcijska ekipa MRC sporekla z HBO-jem ali pa so zahtevali previsok proračun. Karkoli že je razloga, dejstvo ostaja, da Avtsajderja na HBO-ju ne bomo več gledali.

Ne pomeni pa to, da je s serijo nepreklicno konec. MRC ekipa za 2. sezono išče nov dom in morda jim ustreže kakšen drug pretočni servis. Richard Price, ki je bil glavni ustvarjalec prve sezone, se je zavezal tudi ustvarjanju nadaljevanja, tako da če serija najde nov dom, se oboževalcem za kvaliteto in vizijo serije ni treba obremenjevati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime