Igra Marvel’s Avengers je od izida izgubila 96 % svojih igralcev

Založnik Square Enix se je verjetno močno boril za pravico do licence za izdelavo igre v vesolju Maščevalcev. Zdelo se je, da držijo v rokah vse sestavine za izdelavo prodajne uspešnice, ki ne bi služila samo s prodajo fizičnih in digitalnih kopij, ampak bi kot za stavo srkala denarce iz mikrotransakcij. Marvel’s Avengers sicer vsebuje tudi enoigralski del, a vsi vemo, da je ravno večigralstvo tisto, ki prinese kupe denarja tudi dolgo po izidu. Kdo od igralcev ne bi za svojega superjunaka kupil novih pajkic po ceni 5,99 €?

Izkazalo se je, da veliko ljudi ne bi tega kupilo. Ne samo to, veliko igralcev sploh noče več igrati igre, pa čeprav je ta izšla pred komaj dvema mesecema. Statistike kažejo, da je igra na Steamu ob izidu dosegla nekaj čez 28.000 igralcev, številke pa so se od takrat vztrajno nižale. Pretekli vikend je igra nabrala samo 1190 igralcev, kar je za 96 % manj kot pa ob izidu. To je katastrofalen rezultat, številke pa od takrat samo še padajo.

Ni treba dvakrat reči, da si je založnik Square Enix s to igro izkopal globoko finančno luknjo. V zadnjem finančnem poročilu je založnik priznal, da je prodal samo okoli 3 milijone izvodov igre, kar je globoko pričakovanji, saj je za izdelavo, licenco in marketing potrošil med 170 do 190 milijonov dolarjev. Avengersi naj bi jim tako nanesli okoli 60 milijonov dolarjev izgube, kar tudi za tako velikega založnika, ki ima pod sabo franšizo Final Fantasy, pomeni močan finančni udarec.

Težko je reči, kaj točno je botrovalo neuspehu igre, a bržkone lahko v obzir vzamemo več faktorjev. Igralci so bili najprej razočarani nad vizualno podobo, saj superjunaki niso niti malo spominjali na filmske inačice. Problem je tudi, da Square Enix za en izvod igre zahteva 60 €, zraven pa bi tudi jemal denarce za mikrostransakcije, kar je igro gotovo zamerilo marsikomu.

A zagotovo je največji razlog za upad igralcev dejstvo, da so Marvel’s Avengers preprosto samo povprečna igra, ki nima dovolj unikatne vsebine, ki bi upravičila vlaganje igralnih ur.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime