Znanost potrdila: The Office je najbolj smešna serija v zgodovini televizije

Če bi povprašali, katera je po mojem mnenju najbolj smešna komična serija vseh časov, se ne bi mogel odločiti med The Office in It’s Always Sunny in Philadelphia. Pisarna ima resda več zapomljivih trenutkov, a potem, ko serijo zapusti Steve Carell, kvaliteta močno upade. It’s Always Sunny in Philadelphia po drugi strani še vedno snemajo in vsebuje veliko več temnih trenutkov.

Zdaj se mi s tem vprašanjem ne bo več treba beliti glave, saj mi je odgovor ponudila kar znanost. Spletna stran OnBuy je izbrala 10 najbolj smešnih komedij, ki so si jih izbrali kritiki, nato pa je izmed 2700 prostovoljcev izbrala 120 ljudi. Te so nato posedli pred televizorje, jim zavrteli serije in zapisovali rezultate.

Največ smeha si je na koncu priborila ameriška verzija serije The Office. Ta je registrirala 1 minuto in 45 sekund smeha na eno uro, kar je bilo dovolj, da je Michaela Scotta in pisarniško ekipo postavila na vrh lestvice.

Srebrno medaljo si je prislužila policijska komedija Brooklyn Nine-Nine. Pri njej so zabeležili 1 minuto in 38 sekund smeha na uro. Bronasto medaljo pa si je nato priborila serija The Community s 1 minuto in 13 sekundami smeha na uro.

Nadaljna razvrstitev je takšna:

  • Parks and Recreation – 56 sekund
  • It’s Always Sunny in Philadelphia – 55 sekund
  • Arrested Development – 52 sekund
  • Friends – 32 sekund
  • How I Met Your Mother – 24 sekund
  • Two and a Half Men – 10 sekund
  • The Big Bang Theory – 6 sekund

Zanimivo je, da so Veliki pokovci, kljub vsem prejetim nagradam, padli na sam rep kolone. Gledalci so se pri njej na eno uro smejali samo šest sekund, raziskovalci pa pravijo da je takšen rezultat posledica stereotipičnih likov in predvajanje lažnega smejanja neobstoječe publike.

Serija The Office je na voljo za gledanje samo še na ameriškem Netflixu, a tudi tam bo konca leta izginila in se preselila na novi pretočni servis Peacock, ki pa seveda Slovencem ne bo dostopen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime