FIFA 21 zdaj igralcem omogoča, da spremljajo koliko časa in denarja so potratili v igri

Serija FIFA vsako leto založniku EA prinese takšne enormne količine denarja, da bi se verjetno podjetje lahko osredotočilo samo na to igro in delalo različne izpeljanke, pa bi vseeno zaslužili dovolj, da bi direktorji sedeli na zlato ovešenih WC školjkah.

Vendar pa serija ne služi toliko denarja samo zaradi prodaje fizičnih in digitalnih kopij igre, ampak predvsem od mikrotransakcij. Igralci namreč kot nori zapravljajo težko prislužen denar za FIFA točke, s katerimi lahko nato kupijo FUT paketke in si tako sestavijo sanjsko nogometno ekipo.

To pri nekaterih igralcih vodi v odvisnost in še posebej so tu izpostavljeni mlajši, ki se lahko že v svojih najstniških letih znajdejo v nevarnosti hazardiranja. Ravno zaradi tega se trenutno EA bori proti kar dvema večjima tožbama: ena je bila vložena prejšnji mesec, druga pa je skupinska tožba, ki pravi, da EA namerno poviša težavnost igre, samo zato, da bi igralci zapravili denar na mikrotransakcijah.

Ravno zato je hudo zanimivo, da je igra FIFA 21 kar na lepem dobila novo posodobitev, ki igralcem omogoči spremljanje statistik glede zapravljanja denarja in koliko časa so preživeli v igri. Nov sistem da igralcu možnost, da si postavi mejo, koliko lahko v določenem časovnem obdobju zapravi in koliko časa lahko igra vsak dan. Gre za nekakšen starševski nadzor, ki pa ni ravno namenjen preprečevanju igranja in zapravljanja ampak samo spremljanju statistik. Igralec bo ob presegu igralnega časa ali pa ob prekomernem zapravljanju dobil samo opozorilo, da je presegel mejo, a obvestilo lahko enostavno ignorira in nadaljuje s svojimi starimi navadami.

EA je tako v igro vpeljal samo navidezen obliž, ki je zagotovo bil narejen iz nuje kot posledica tožb in ne kot nekaj, kar bi dejansko pomagalo tistim, ki so padli v odvisnost kupovanja FIFA točk. Nov sistem je na PC-ju že na voljo, na konzole pa bo prispel naslednji teden.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime