Microsoft pričakuje pomanjkanje Xbox Series X zalog vse do aprila 2021

Če ste si te dni zaželeli povsem nove konzole naslednje generacije, potem zagotovo zdaj pretakate solze nesreče. Microsoft je resda uspešno splavil svoji konzoli Xbox Series X in S, a obe sta bili skoraj takoj prodani pri čisto vseh trgovcih.

Teden po izidu je konzolo še vedno zelo težko dobiti, razen če imate veze ali pa ste pripravljeni odšteti enormne količine denarja, ki jih preprodajalci zahtevajo na Ebayu. Nemški Amazon je denimo še vedno brez zaloge in tudi v slovenski trgovini Mimovrste je zmanjkalo tako Series S kot tudi Series X zalog.

Pomanjkanje konzol pa bo očitno še nekaj časa trajalo, vsaj tako predvideva Tim Stuart, ki je Xboxov glavni finančni direktor. Na virtualni konferenci Jefferies Interactive Entertainment je povedal, da bo pomanjkanje zalog skoraj zagotovo trajalo vse do aprila 2021, takrat pa naj bi zaloga končno dohitela povpraševanje. Povedal je še, da bo Microsoft v naslednjih šestih mesecih dvignil proizvodnjo, saj mukotrpno dela na temu, da bi vsi igralci dobili svojo konzolo.

Dobra novica je vsaj to, da je postala Xbox Series X konzola na voljo za najem, to pa je moč narediti samo v trgovini EIGRE.si.

Xbox Series X in S sta postala najbolje prodajani konzoli v Xbox zgodovini, kar glede na trenutno koronavirus situacijo niti ni takšno presenečenje. Tudi PlayStation 5 je v ZDA podpiral rekorde in konzola je hitro izginila iz prodajnih polic. V Evropi izide čez pičla dva dni, za vas pa imamo veselo novico, da smo si v roke prikopali en primerek konzole, tako da se lahko veselite recenzije kmalu po izidu.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PlayStation 5 – konzola, ki se resnično čuti kot skok v naslednjo generacijo

PlayStation 5 je v Evropi izšel nekaj dni nazaj in Evropejci smo se, podobno kot naši Ameriški bratje, spustili v divji boj za izpolnjevanje...

Joker spet živi in sicer v podobi nove revije Jazbina

Ta mesec smo zabeležili že tretje leto, odkar je še svoj zadnji vzdih vzela slovenska revija Joker. Ta računalniški zabavnik je pridno izhajal že...

Call of Duty 1 e-športna scena je v Sloveniji še vedno živa

Prvi Call of Duty je danes star že 17 let in nedavno izdani Cold War je povsem drugačen od tiste prve igre, ki jo...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!