Popularni streamer xQc zaradi goljufanja v Fall Guys odstranjen iz Twitcha

Če ste se kdaj vprašali “Kdo za vraga bi kdaj goljufal v igri Fall Guys?”, potem imamo za vas zdaj odgovor. Pri temu je bil namreč zasačen popularni streamer in bivši profesionalni igralec ekipe Dallas Fuel, Felix “xQc” Lengyel.

Njegov goljufivski podvig se je zgodil med igranjem v turnirju TwitchRivals na GlitchConu, ko je njegova ekipa igrala proti drugi zvezdniški ekipi, ki so jo sestavljali Shroud, DrLupo in Tyler1. xQc ni uporabil hekerskih programov, ampak zgolj tehniko, imenovano “stream sniping”. Ta izkorišča gledanje prenosa v živo drugega igralca in preko njegove kamere lahko dobiš veliko koristnih informacij, ki jih lahko nato izkoristiš v svoj prid.

Kako točno je to izvedel xQc je razkril Shroud, zraven pa je še opozoril, da zna streamerja doleteti kazen iz strani Twitcha. In ni se motil, saj je Twitch kmalu zatem igralca diskvalificiral, mu vzel nagrade ter ga odstranil iz platforme, zraven pa mu še za pol leta prepovedal sodelovanje na Twitch Rivals turnirjih. xQc-jev kanal je trenutno mrtev in njegovi oboževalci so se ustrašili, da bo preteklo veliko vode, preden se bo vrnil pred kamere.

xQc se je nato preko Twitterja opravičil in zapisal je, da je res goljufal, saj se mu je zdelo to zabavno. Pojasnil je še, da ga je Twitch poslal na 7-dnevni dopust in da lahko njegov prislužen denar darujejo kakšni dobrodelni organizaciji, nato pa bo tudi sam nakazal isti znesek iz svojega računa.

To ni bilo prvič, da je bil xQc odstranjen iz platforme, saj je že trikrat prej kršil Twitch pravilnik in si s tem zaslužil ban. A morda je ravno zaradi teh porednosti eden najbolj priljubljenih Twitch streamerjev ta hip.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime