Nova raziskava pokazala, da so igričarji bolj srečni kot pa tisti, ki iger ne igrajo

Za vas imamo eno vzpodbudno novico, ki jo boste lahko pokazali svoji boljši polovici in se zraven muzali z besedami: “Sem ti reku!”

Nova raziskava iz Oxford Internet Instituta je namreč dokazala, da so igralci videoiger načeloma bolj srečni in boljšega počutja, kot pa tisti, ki se iger ne želijo dotakniti niti s palico.

Raziskovalci so v sodelovanje povabili založnika EA in Nintendo ter pod drobnogled vzeli njuni igri Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville in Animal Crossing: New Horizons. Založnika sta dobrodušno prispevala statistike glede količine igralnega časa, dosežkov ter uporabljenih emotikonov pri sporazumevanju z drugimi igralci.

Končni rezultat je pokazal, da so igralci, ki preigravajo Animal Crossing štiri ure na dan preprosto srečnejših od tistih, ki se nikoli niso srečali s to igro. Ni pa samo igranje igre povod za srečo. Vodja raziskave, profesor Andrew Przybylski, pravi, da je verjetno velik faktor pri igranju socialni aspekt, ki ga vsebujeta oba raziskana naslova. Preigravanje iger, kjer lahko spregovorimo kakšno besedo nam omogoča digitalno druženje, kar blagodejno vpliva na naše splošno počutje.

Raziskavo si lahko v celoti preberete na naslednji povezavi, Andrew pa je k sodelovanju povabil še več založnikov, saj potrebujejo za boljše rezultate raziskati tudi druge igre. Nas prav zanima, kakšno stopnjo sreče in ugodnega počutja bodo pridobili od League of Legends igralcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime