Nekdo dela na predelavi Star Wars Dark Forces v pogon Unreal Engine 4

Star Wars Dark Forces je izšel davnega leta 1995, a je bil za svoj čas močno popularen naslov. Razvijalec LucasArts se je takrat upal v Star Wars okolju povedati tudi kakšno originalno zgodbo in tako smo v Dark Forces stopili v škornje protagonista Kyla Katarna – najemnika, ki je izpolnjeval naloge Uporniškega gibanja iz prvega Star Wars filma.

Zadeva je bila za igranje precej zanimiva, saj je bila to prvoosebna streljačina, tako da v ospredju niso bili samo Jediji in Sila, ampak smo lahko dodajanje spremljali skozi oči povsem navadnega vojaka.

Dark Forces je danes močno zastaran in dvomimo, da bi se kakšnemu novincu dalo sprehoditi skozi kampanjo. A dobra novica je, da skupina zanesenjakov, s skupnim imenom Shadow Art Games, dela na predelavi igre v moderen pogon Unreal Engine 4. Pred kratkim so ven izvrgli tudi prvi dražilnik, ki prikaže nekaj igranja.

Razvijalec pravi, da je projekt še daleč od dokončanega, a da lepo napreduje. Dobra novica je, da jim Disney še ni zagrozil z odvetniki in da jim je v predelavo že uspelo vključiti lep delež igralnih mehanik.

Datuma izida še ni, razvoj pa lahko spremljate na njihovi Facebook strani. Če vam ni do čakanja lahko preizkusite originalno igro, ki na GOGu zase zahteva dobrih 5 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime