Legendarni igralec Doublelift se je upokojil od igranja League of Legendsa

Yiliang “Doublelift” Peng, eden najboljših igralcev severnoameriške League of Legends lige in eden najboljših AD Carryjev na svetu, je včeraj uradno naznanil svojo upokojitev od profesionalnega igranja.

Že aprila smo pisali, da ima Doublelift težave z motivacijo in takrat je tudi zapustil ekipo Team Liquid in se preselil v Team SoloMid. Nato so se začele pojavljati govorice, da se bo igralec upokojil in prenehal z igranjem, če njegova ekipa ne bo dovolj hitro priskrbela za dober Support. TSM naj bi se pregovarjal za pridobitev Hu “SwordArt” Shuo-Chieha, ki je včeraj zapustil Suning Gaming, a očitno od teh pogajanj ni bilo nič, saj je Doublelift tudi uradno najavil svojo upokojitev.

Zdaj 27-letni igralec je imel za sabo hudo uspešno kariero. Zmagal je 8 od zadnjih 11 “splitov” v katerih je tekmoval, od leta 2015 je sodeloval v vsakem Worldsu, leta 2019 pa je napredoval v MSI finale. Med letoma 2017 in 2019 je domov odnesel kar 5 zaporednih naslovov, kar je lep dokaz njegove dominantnosti.

League of Legends e-športna liga je sedaj dovolj stara, da so se začeli igralci upokojevati. Samo en mesec nazaj se je upokojil Søren “Bjergsen” Bjerg, ki pa mu ljubezen do igre ne pusti počivanja, zato bo naslednje leto postal glavni trener ekipe TSM.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime