The Expanse je bil obnovljen za svojo šesto sezono, ki pa bo tudi zadnja

Ena najboljših znanstveno fantastičnih serij zadnjih let ne nosi predpone Star Wars ali pa Star Trek, ampak je prišla najprej v obliki knjige, ki jo je spisal James S. A. Corey. Ne vsebuje nekih tujih bitij, ki so se namenila s svojimi laserji zasužnjiti človeštvo, ampak raje pokaže komplicirano politično prihodnost, v kateri smo ljudje osvojili tuje planete in začeli z rudarjenjem. Vse to je družbo razcepilo na različne kaste in tisti, ki živijo na Zemlji, gledajo na rudarje v asteroidnem pasu kot na manj vredne pripadnike človeške rase. Seveda pa imajo rudarji tudi dovolj dihanje tankega zraka, zato se pripravljajo na upor, v ozadju pa svoje poteze vlečejo tudi večji igralci, skriti v temi.

Izjemno zanimiva zgodba bo decembra doživela že svojo 5. sezono, gledali pa jo boste lahko samo na servisu Amazon Prime. Ta trgovski velikan je namreč odkupil pravice do serije, ko ji je grozil bankrot, včeraj pa so napovedali tudi delo na 6. sezoni, ki pa bo tudi zadnja.

Ustvarjalci pravijo, da se lahko oboževalci veselijo zadovoljivega konca, proti koncu pa gre tudi knjižna serija. Pisatelj James S. A. Corey je od leta 2011 spočel že 8 knjig, zadnja pa bo izšla naslednje leto.

5. sezona bo 16. decembra prejela tri dele, nato pa bomo do 3. februarja vsak teden prejeli po eno epizodo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime