Tip poskušal prodati PlayStation 5 na parkirišču, tam pa so ga napadli s solzivcem

Sony je pred kratkim vsem kupcem obljubil, da bo nova zaloga konzol PlayStation 5 prišla enkrat v decembru in da naj bodo igralci v povezavi z lokalnimi trgovinami. To verjetno sicer ne pomeni, da boš lahko kar vkorakal v trgovino in tam iz police potegnil najnovejšo konzolo, saj bodo najprej na vrsto prišli vsi prednaročniki.

Američani in Kanadčani takšnega potrpljenja nimajo, pa čeprav je PlayStation 5 pri njih izšel še prej kot v Evropi. V ZDA je problem preprodajalcev še večji in ti so hitro pokupili prav vse trgovine, zdaj pa svojo lastnino za vsaj dvakratno ceno prodajajo na Ebayju.

Nedavno pa je na splet prišel tudi posnetek nekega Kanadčana, ki je želel svojo PlayStation 5 konzolo prodati v živo. Zdelo se mu je pametna ideja, da se sredi noči sreča s svojimi kupci na zatemnjenem parkirišču. Eden od ljudi na posnetku je najprej prijel škatlo v roke, nato pa je nenadoma njegov prijatelj potegnil solzivec za medvede, pošprical prodajalca, nakar so vsi poskušali zbažati stran. A prodajalec je vedel, da v roki drži kilogram čistega zlata, zato se je spustil v pretep. Morda najbolj smešen del posnetka je, ko napadalca ujame in slednji konzolo počasi spusti na tla, saj se zaveda, kako dragocena je. Čeprav se napadalci vrnejo, jim konzole na koncu ni uspelo ukrasti.

Vendar pa so roparji vseeno odnesli svoj plen, saj so v eni noči spočeli tri takšne rope. Zgornji je bil sicer neuspešen, a na enak način jim je uspelo ukrasti en Xbox Series X ter en PlayStation 5. Storilci naj bi bili stari med 18 in 21 let, policija pa jih še išče.

Napadi glede konzole niso nič novega. Leta 2014 se je zgodil podoben incident, le z bolj smrtnimi posledicami. En najstnik je takrat preko ameriške Bolhe, ki se imenuje Craiglist, poskušal oropati lastnika PlayStation 4 konzole in ga je preko streljanja tudi ubil. Obsojen je bil na 40 let zapora.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime