Call of Duty 1 e-športna scena je v Sloveniji še vedno živa

Prvi Call of Duty je danes star že 17 let in nedavno izdani Cold War je povsem drugačen od tiste prve igre, ki jo je leta Infinity Ward spočel kot nekakšno konkurenco Medal of Honour seriji.

Vendar pa je že prvi del bil popularen predvsem zaradi svoje večigralske komponente, ki se od modernih COD naslovov ne bi mogla bolj razlikovati. Call of Duty 1 in njegova razširitev United Offensive namreč nista vsebovala nobenih nadgradenj, odklepanja pušk in mikrotransakcij. Poudarek je bil samo na natančnosti in zato prvi COD še danes velja za eno od bolj zahtevnih večigralskih izkušenj.

Kljub svoji starosti ima igra še vedno aktivno skupnost, ki ustvarja turnirje, dela prenose v živo in na splošno povezuje igralce, ki s sabo še vedno nosijo ljubezen do igre. V tej smeri smo pridni tudi Slovenci, ki smo od nekdaj radi preigravali Call of Duty igre. Ena najboljših ekip iz Slovenije nosi ime Remember, to pa sestavljajo člani, ki so na vrhuncu COD 1 slave osvajali vrhove turnirjev. Vsi ti veterani so se povezali v skupnost Cod1Mania, redno pa prirejajo razne turnirje in sodelujejo v tekmovanjih. Trenutno merijo moči v turnirju Nations Cup, kjer so premagali Avstrijce, Slovake in tudi Špance, naslednji teden pa se bodo pomerili s favoriti Čehi.

Več informacij lahko najdete na njihovi uradni strani in res je lepo videti, da je v letu 2020 prostor tudi za starejše naslove, ki so jim založniki in razvijalci že davno umaknili uradno podporo.

Call of Duty 1 skupnost ima tudi svoj Discord kanal, prenose v živo pa lahko spremljate na njihovem Twitch kanalu.

Mimogrede, pridna je tudi skupnost iz dodatka United Offensive. Tekmovanja lahko spremljate na strani Unitedbase.eu, tam pa je zelo uspešna slovenska ekipa e9 Enigma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime