Xbox Series S je očitno odličen emulator za igranje PlayStation 2 iger

Xbox Series X in S sta dobri konzoli, ki pa krvavo potrebujeta kakšne igre, ki bi na polno izkoristile mišice novih strojnih komponent. Takšne igre so v nastajanju, do takrat pa se morajo kupci Microsoftovih izdelkov zadovoljiti z igranjem starejših naslovov, ki po novem tečejo v ločljivosti 4K in pri 60 sličicah na sekundo.

Microsoft je v združljivosti Xbox Series X in S konzol svoje delo opravil z odliko, saj lahko na teh konzolah igramo praktično vse igre, ki so nastale na originalnem Xboxu ter njegovih naslednikih Xbox 360 in Xbox One. V primerjavi s PlayStationom 5, ki podpira samo igre iz PlayStation 4, je to velik korak pri ohranjanju in občasni obnovi starejših naslovov.

Vendar pa se očitno Xbox ne bo zadovoljil samo s svojim katalogom, ampak je začel pogledovati tudi proti PlayStationu. YouTube kanal Modern Vintage Gamer je namreč pred kratkim na splet naložil video, ki prikaže igranje PlayStation 2 iger na konzoli Xbox Series S.

Ne gre za kakšen uraden projekt, saj je bila emulacija narejena preko emulatorja RetroArch, do katerega lahko dostopamo samo preko razvijalskega načina. Ta ni dostopen vsakemu, saj morate registrirati razvijalski račun, ta pa stane 14 € na vsakega posameznika. Ko enkrat uspešno ustvarite račun, se boste lahko v konzolo prijavili in dobili dostop do prenosa RetroArch emulatorja, to pa vam bo nato omogočilo poganjanje PlayStation 2 iger.

Kot lahko vidite v zgornjem posnetku lahko igramo igre kot so Shadow of the Colossus in God of War in to pri povsem sprejemljivih sličicah na sekundo. Emulator je še v razvoju, tako da lahko pričakujemo dodatne optimizacije, žal pa Xbox Series konzole, zaradi varnostnih razlogov, ne omogočajo, da bi razvijalec izkoristil čisto vse strojne zmogljivosti konzole.

Gre za res zanimiv projekt in človek se vpraša, zakaj PlayStation 5 ne ponuja takšne združljivosti, saj proces res ne bi smel biti tako zakompliciran, če je emulacija uspela skupini navdušencev na napol zaprtem ekosistemu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime