Ellen Page je zdaj Elliot Page – igralec javnosti sporočil, da je transspolna oseba

Ellen Page poznamo iz filmov Juno, X-men, Inception, nase pa je prvič opozorila v filmu Hard Candy, ki se je ukvarjal s težko temo pedofilije. Ellen Page pa je zdaj izginila iz Hollywoodskih krogov, saj je igralec včeraj preko svojega Instagrama javnosti sporočil, da je transspolna oseba.

Elliot Page, kakršno je sedaj njegovo novo uradno ime, je v svoji objavi še zapisal, da je vesel vse podpore in da je lahko srečen, da živi v takšnih časih, ko lahko javno prizna svojo spolno identiteto. Svojo spolnost je označil za “ne binarno”, kar pomeni, da se ne opredeljuje ne za ženski, ne za moški spol, hkrati pa je zapisal, da bi ga morali ljudje naslavljati z moškim sklonom.

Elliot Page je bil nato deležen podpore iz vseh strani, podprla pa ga je tudi pretočna platforma Netflix. Elliot je namreč eden od glavnih zvezdnikov serije The Umbrella Academy, kjer igra karakter Vanye Hargreeves.

To se ne bo spremenilo niti v tretji sezoni, Netflix pa je že začel spreminjati odjavne špice oz. “creditse” v vseh serijah in filmih, kjer je bilo do sedaj zapisano ime Ellen Page. Spremembe so se že zgodile na IMDbju, Netflix pa tudi dela na temu, da se bo ime Elliot v iskalnih nizih prikazalo ob pravilnih filmih in serijah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime