Španski streamer TheGrefg včeraj porušil rekord v gledanosti na Twitchu

“Kdo za vraga je TheGrefg?”, je bilo zdaj vprašanje v glavi marsikaterega novodobnega igralca, ki rad vsake toliko pogleda tudi kakšen prenos v živo na Twitchu ali pa YouTubu. Ne bodite preveč strogi do sebe, saj je to ime verjetno neznano tudi tistim, ki vsak dan gledajo prenose Fortnita in Among Us, pa zanj še vedno niso slišali.

A vseeno je to streamerska zvezda, ki ga sledi predvsem latino skupnost. TheGrefg je namreč 23-letni Španec, ki svoje prenose v živo ne oddaja v angleščini ampak samo španščini. To mu je zagotovo vzelo lep kup gledalcev, a po drugi strani je tako dobil številčno publiko, ki jih angleški prenosi v živo ne zanimajo.

In te je res veliko. TheGrefg igra predvsem Fortnite in v enem preteklem prenosu v živo je zabeležil 538.444 istočasnih gledalcev, kar je bilo dovolj za drugo mesto v kategoriji “Prenosa v živo s samo enim streamerjem”. Pred njim je bil samo Ninja, ki je v enem prenosu v živo vpoklical še Draka, Travis Scotta in JuJu Smith-Schusterja. Tisti stream je nase nabral 616.693 gledalcev in je dolgo stal za zavidljiv dosežek, ki se mu ni mogel približati nihče.

Vse do včeraj, ko se je TheGrefg povzpel na sam vrh kategorije. Ravno včeraj se je namreč zaključila 4. sezona igre Fortnite in zaključni dogodek Galactus Fortnite je nase privlekel naravnost titansko število gledalcev. Praktično vsi streamerji so beležili ogromne številke, kraljeval pa jim je TheGrefg, ki je nase nabral več kot 660.000 istočasnih gledalcev. Številke niso čisto točne, saj je bil Twitch tako obremenjen, da se je celo zrušil in TheGrefg bi verjetno zabeležil še višje številke, če ne bi takrat umrli strežniki.

Cifre kažejo na to, da je Fortnite daleč od mrtve igre in čeprav so se letos pojavili pogumni izzivalci tipa Among us in Fall Guys, je jasno, da Fortnite še nekaj časa ne bo šel nikamor. Prištejte k temu še dejstvo, da trenutno ljudje zaradi koronavirusa in pomanjkanja filmov iščejo zabavo tudi tam, kamor ponavadi ne bi pogledali, in dobite okoliščine za doseg zgodovinskega Twitch dosežka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime