Glasovanje za igro leta je sedaj odprto

En teden nas loči do zelo pomembnega dogodka v igričarski industriji. Ne, ne govorim o izidu Cyberpunka 2077, ampak o podelitvi nagrad The Game Awards.

Igričarske Oskarje bo tudi letos vodil Geoff Keighley in letos bo prireditev, kljub koronavirus krizi, večja kot kadarkoli prej. Poleg podelitve nagrad v različnih kategorijah nas čaka tudi kup napovednikov za igre, demo verzije špilov ter celo nastopi v živo. Med voditelji se bo pojavil tudi Tom Holland, zato se sumi, da bomo dobili prvi napovednik za film Uncharted, v katerem Tom igra vlogo Nathan Draka, veliko pa je namigovanj tudi na najavo nove Silent Hill igre in da bo The Elden Ring končno dobil igralni napovednik.

Vendar bo glavnino časa zavzela podelitev nagrad. Kdo si bo prislužil prestižni naslov za igro leta bo odločala strokovna žirija, nekaj malega pa boste k temu prispevali tudi sami igralci. Pri rezultatih bo namreč 90 % glasov prišlo iz strani žirije, ostalih 10 % pa bodo odločili igralci.

Glasovanje se je zdaj že uradno začelo in za svoje nominacije se odpravite na naslednjo povezavo, tam ustvarite račun ter začnite podeljevati točke. Trenutno je na voljo 30 iger, vi pa dobite 10 glasov, ki jih morate porazdeliti med njih. 4. decembra bo iz glasovanja izpadlo zadnjih 20 naslovov in takrat boste lahko ponovno oddali glas za 10 preostalih iger. 6. decembra bo ta seznam prepolovljen in čaka vas še zadnje glasovanje za 5 finalistov.

Trenutna lestvica je na vrh postavila igro Ghost of Tsushima, na drugo Hades in na tretje Spider-Man: Miles Morales. Letošnji favorit The Last of Us Part II je trenutno četrti, na petem mestu pa se nahaja DOOM Eternal.

Podelitev The Game Awards si boste lahko ogledali 10. decembra preko uradnega YouTube kanala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime