Prihaja prvo državno prvenstvo iz rallyja in krožnega dirkanja

Leto 2020 je bilo vredno pljuvanja v marsikaterem pogledu, a tudi sredi te korona krize smo se razveselili enega žarka upanja. Ustavljena je bila namreč uradna e-športna slovenska veja EŠZS in kar naenkrat ni bil e-šport v Sloveniji samo stvar teoretičnih debat, ampak so se začeli odvijati dejanski projekti in čisto prava tekmovanja.

EŠZS je spočel ravno to, kar smo tudi dolgo upali: vsa različna društva iz tekmovalnih iger je združil pod eno streho ter tako postal osrednje stičišče društev in lig, ki so se povezala in med sabo začela sodelovati. E-športna zveza Slovenije je tako čudovit primer tega, ko se za krmilo usede nekdo, ki dejansko zna zavihati rokave in se spravi k delu, namesto da samo mlati prazno slamo in obljublja zadeve, ki potem niso nikoli uresničene.

Zveza ni dejavna samo na področju popularnih iger tipa League of Legends in Fortnite, ampak si prizadeva v Sloveniji razviti tudi dirkaško sceno. Na tem področju imamo v Sloveniji že dolgo časa kar lepo število navdušenih dirkačev, ki jih povezuje društvo slo-racing, sedaj pa je napočil čas za prehod na naslednjo stopnjo.

Pod okriljem Zveze za avto šport Slovenije in EŠZS-ja je namreč napočil čas za prvo državno prvenstvo v digitalnem dirkanju. Organizirana bosta dva turnirja, ki bosta ustregla različnim tipom dirkačem in hitrostnim preizkušnjam, ki jih radi igrajo.

Najprej je tu dirkanje v rallyju, ki je bil v naši podalpski deželi vedno priljubljen šport. Državno prvenstvo bo potekalo v igri DiRT Rally 2.0 in sicer z dirkalniki skupine R5. Dirkači se boste podali po šestih različnih progah iz celega sveta, tako da boste morali svoje gume prilagoditi blatu, dežju in celo snegu.

Za prijavo izpolnite sledeči obrazec, čas za to pa se vam bo iztekel 20. decembra. Več informacij glede dogodka vas čaka tukaj.

Če imate raje lovljenje ovinkov po navadnih krožnih progah, potem bo za vas pravi simracing, ki se bo odvil v igri Assetto Corsa Competizione. Organizirano bo prvenstvo GT3, ki bo sestavljeno iz šestih dirkaških vikendov, tekmovalce pa čakajo različne dirkalne preizkušnje: od sprinta do vzdržljivostnih dirk.

Na voljo je samo 25 mest za voznike ter 5 mest za rezerve, zato se boste tekmovalci morali najprej dokazati v predkvalifikacijah. A prvi korak je registracija na naslednji povezavi, tej pa rok poteče 29. decembra. Poskrbljeno je bilo tudi za lepe nagrade, tako da ob zmagi ne boste zabeležili samo ponosa, ampak tudi bolj bogat bančni račun.

Za vsa dodatna vprašanja je na voljo tudi uradni Discord kanal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime