Heker, ki je napadal Nintendove strežnike, obsojen na 3 leta zapora – pri njem so našli tudi pedofilske posnetke

21-letni Ryan Hernandez iz Kalifornije je bil nedavno obsojen na tri leta zapora. Ryan je bil namreč zelo poreden možakar in si je za svoje prestope v bistvu prislužil precej milo kazen.

Prvič je v roke oblasti padel že v oktobru 2017, ko ga je kontaktiral FBI. Komaj 17-letni heker je namreč preko “phising” tehnike pridobil dostop do zaupnih dokumentov na Nintendovih strežnikih, nato pa je delil informacije o takrat še nenapovedani Nintendo Switch Lite konzoli.

Ker je bil takrat še mladoleten, ga je FBI samo opozoril na njegova dejanja, Ryan pa se je zaobljubil, da je s hekanjem zaključil.

Vendar pa mu digitalni terorizem ni dal miru, zato je še naprej napadal Nintendove strežnike in delil zaupne informacije glede Switch konzole in glede še nenapovedanih iger. FBI-ju je bilo dovolj, zato so mu lani potrkali na vrata in na njegovem računalniku odkrili cel kup Nintendovih dokumentov, hkrati pa so naleteli na mapo, ki je nosila naslov “Bad stuff”. Znotraj so odkrili več kot 1000 pedofilskih slik in posnetkov, kar je bilo za triletno zaporno kazen.

Ko bo Ryan prišel iz zapora bo še 7 let pod strogim nadzorom, prijaviti pa se bo moral tudi kot registriran seksualni prestopnik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime