Google zabeležil izpad storitev po celem svetu

Če morda trenutno besno osvežujete svoja YouTube okna in gledate v neko čudno napako, potem naj vas pomirimo in rešimo klica svojemu operaterju. Google je namreč zabeležil izpad storitev po celem svetu.

Odpovedal je Gmail poštni predal, Koledarji in cel kup drugih stvari, ki jih napaja Google. Izpad se je denimo čutil tudi na Discordu, saj je prišlo do zamud pri izmenjavanju sporočil. Vsi programi in aplikacije, ki se zanašajo na prijavo preko Googla preprosto niso delovale.

Storitve so se zdaj postavile počasi nazaj na noge, vendar pa zadeve niso delovale okoli pol ure. To za giganta kot je Google pomeni ogromno finančne izgube, tako da vsi čakamo razlago, kaj za vraga se je sploh zgodilo in kateri študent se je ponesreči spotaknil ob kabel v Googlovi sobi s strežniki.

A zadeva morda ni tako nedolžna kot se zdi na prvi pogled. Spletna stran Reuters poroča, da se je v preteklem vikendu na ameriško zakladnico zgodil večji kibernetični napad, za katerim naj bi stali Rusi. Rusko ministrstvo se je na obtožbe že odzvalo in te označilo brezpredmetne.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime