Kako izboljšati Cyberpunk 2077 delovanje na PC-ju?

Zdi se, da je Cyberpunk 2077 izšel vsaj en mesec nazaj, saj toliko jeze, kreganja in razočaranja okoli igre nisem zabeležil že zelo dolgo časa.

Čeprav je Cyberpunk 2077 po našem kvalitetna zadeva, to velja samo za igranje na PC-ju ali pa na novodobnih konzolah kot sta PlayStation 5 in Xbox Series X. Če ste morda igro kupili na prejšnji generaciji konzol, potem te dni pošteno preklinjate in se zagotovo sprašujete, kako za vraga bi dobili vračilo denarja. Stvar je narasla celo do te mere, da je razvijalec CD Projekt RED izdal uradno opravičilo in se zavezal, da bo zadevo na PS4 in Xbox One še pošteno pokrpal.

Vendar pa ima igra cel kup problemov tudi na PC-ju. S tem ne mislimo samo hroščev, ampak tudi optimizacijo, ki bi morala biti boljša, saj se igra zatika tudi na močnejših sistemih. Poglejmo si zato, kako spraviti igro v bolj tekoče delovanje na vseh sistemih – tudi na tistih, ki so morda malce šibkejši.

Za začetek priporočamo ogled spodnjega posnetka izpod mojstrskih rok kanala Digital Foundry. Ekipa si je vzela čas, si od blizu ogledala vse nastavitve in pripravila priročen vodič, ki izboljša delovanje celo za 35 %. Bonus pri teh nastavitvah je dejstvo, da je vizualna razlika zanemarljiva, skok sličic na sekundo pa precej velik.

Naslednji popravek bo prav prišel vsem tistim, ki si lastite starejše procesorje, ki ne vsebujejo podpore za AVX navodila. Na takšnih procesorjih namreč igre sploh ne morete zagnati, a k sreči se da na PC-ju tudi takšne stvari popraviti. Prenesite si sledečo datoteko, to razširite v vašo bin/x64 mapo in zamenjajte izvršno datoteko. Če ste vse naredili prav, potem boste sedaj lahko končno uspešno zagnali igro.

Na Redditu se je pojavila še ena rešitev, ki izboljša delovanje na Ryzen procesorjih. Navodila so preprosta,a potrebo bo poseči v register:

  • Prenesite HxD urejevalnik tule
  • Preko programa HxD odprite Cyberpunk2077.exe datoteko
  • Preko bližnjice Ctrl+F poiščite vnos 75 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08
  • Tega zamenjajte z EB 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08
  • Shranite datoteko in zaženite igro

Za vas imamo še eno priročno rešitev. V raziskovalcu odprite mapo z igro in se nato odpravite po sledeči poti: /engine/config in tam odprite datoteko memory_pool_budgets.csv (še pred tem lahko naredite varnostno kopijo). Pod vnosom “PoolCPU” pod PC postavko vnesite količino sistemskega pomnilnika in pod “PoolGPU” količino pomnilnika vaše grafične kartice. Spodnja slika kaže nastavitve za grafično kartico GTX 1080.

Na GitHubu se je pojavil tudi projekt, ki poskuša vse popravke združiti pod eno streho, tako da če so vam zgornja navodila pretežka, lahko preizkusite svojo srečo s to rešitvijo.

Imate tudi sami kakšno rešitev? Podelite jo na našem forumu!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime