Fortnite bo dobil optimizacijski način, ki bo omogočil tekoče igranje na starejših računalnikih

Fortnite je danes že razmeroma dobro optimizirana igra, ki jo lahko poganja praktično vsak PC in prenosnik, ki nima vsaj deset let na svojih plečih. Vendar pa razvijalec Epic Games čuti, da je prostora za izboljšave še veliko. Navsezadnje zagotovo obstaja veliko ljudi, ki bi se igranja radi lotili na starejših ali pa bolj šibkih konfiguracijah, a tega zaradi podhranjenih mlinčkov ne morejo narediti. To za Epic Games pomeni izgubo potencialnih igralcev, ki bi znali v igri kupiti kakšno mikrotransakcijo.

Zato so začeli z delom na prav posebnem optimizacijskem načinu, ki bo danes na voljo v igri v svoji alfa različici. Novi grafični način boste lahko zbrali v nastavitvah in je primeren za vse, ki se jim igra zatika ali pa bi radi iz igranja iztisnili maksimalno število sličic na sekundo.

fortnite

Optimizacijski način zniža grafično lepoto igro in odstrani teksture visoke ločljivosti. To ne pomeni samo višjega števila sličic na sekundo, ampak tudi hitrejše nalaganje stopenj, igra pa zaradi odstranitve teksture na disku odreže 14 GB prostora.

fortnite

Rezultati so obetavni, saj zdaj igra teče hitro tudi na močno podhranjenih prenosnikih z integriranimi grafikami. Seveda boste za to gledali v ločljivost 720p, kar pomeni veliko nazobčanih robov, a vizualno igra celo ni videti tako zanič, kot bi morda človek pričakoval.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime