Assassin’s Creed Valhalla zdaj vsebuje mikrotransakcije za nakup XP-jev

Zadnji Assassin’s Creed je precej dobra igra. Vikinška odprava v Valhalli je namreč odpravila marsikatero napako iz predhodnikov, kot so denimo ponavljajoče se naloge, ki pa jih je igralec vseeno moral uspešno opraviti, če je želel doseči dovolj visoko stopnjo za nadaljevanje zgodbe. Sicer ima tudi Valhalla nekatere naloge zaklenjene za umetnimi zidovi, a “grinda” je tokrat veliko manj.

Zato tudi na začetku Ubisoft ni prodajal pohitrenega napredovanja v obliki mikrotransakcij, kot se je to zgodilo v igri Odyssey. A založnik si je očitno premislil in zdaj lahko znotraj kupite t.i. XP Boosterje. Ti v zameno za 10 € pohitrijo stopnjo napredovanja za 50 %, za 15 € pa dobite še 50 % večji izkupiček pri nabiranju zlata iz okoli postavljenih skrinj.

valhalla

Mikrotransakcije v enoigralski igri so precej sporna tema. Spomnimo se kontroverzne igre Middle-earth: Shadow of War, ko so igralci nad potezo založnika Warner Bros. povsem znoreli, tako da razvijalcu ni ostalo drugega kot pa da igro predela in iz nje odstrani vse možne nakupe. Ubisoft pa se ne da in se na takšna pritoževanja požvižga.

Svoja dejanja opravičujejo s tem, da želijo igralcem omogočiti hitrejše napredovanje, saj je to njihova izbira. Prav tako bo igra začela dobiva novo vsebino, ki bo zase zahtevala primerno stopnjo igralnega lika in takšni XP Boosterji pridejo v tem primeru prav igralcem, ki bi takoj radi izkusili novo vsebino.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Me zanima kdaj bodo naredili mikrotransakcije, da onemogočiš oglase med igro? Recimo 100 eur za celo en eur za en dan, 60 eur za pol leta? To bi bilo top. Samo idejo jim še treba dati. Niso več daleč od tega v igračarski industriji …

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime