Halo bo konec naslednjega leta izgubil večigralstvo na konzoli Xbox 360

Serija Halo v Sloveniji nikoli ni postala res popularna, a to samo za to, ker založnik Microsoft svojih konzol Xbox ni nikoli uradno prodajal na našem trgu. Pri Američanih pa je zgodba drugačna in tam v stavek težko zapišeš besedno zvezo Xbox 360, ne da bi zraven omenil še serije Halo.

Ko je leta 2005 izšla konzola Xbox 360, so se začeli zlati časi Halo iger. Takrat je na teh naslovih še delal razvijalec Bungie in igralci se niso mogli najesti avantur Master Chiefa. Prav Halo je bila tista serija, ki je na konzolah resnično zagnala večigralstvo preko spletnega servisa Xbox Live in kar naenkrat so igralci posedali pred televizorji in se drli v mikrofone.

To so bili magični časi, ki pa jih ne bomo mogli več nikoli ponoviti. Razvijalec 343 Industries, ki je Halo serijo prevzel od Bungija, je sporočil žalostno vest, da bo Halo na konzoli Xbox 360 decembra 2021 izgubil večigralstvo. Igralcev na teh konzolah je, razumljivo, čedalje manj in strežnikov se ne splača več vzdrževati.

Igre tako ni več mogoče kupiti v Xbox 360 trgovini, igralci pa bodo vse do 18. decembra 2021 dobivali obvestila, da se strežniki ugašajo, nato pa večigralskih spopadov ne boste mogli več zagnati, enoigralska vsebina pa bo še vedno na voljo za igranje.

Razvijalec je na uradni strani preko priročne slike lepo prikazal, kateri naslovi bodo izgubili svoje večigralske prvine, zanimivo pa je to, da na seznamu ni igre Halo 2.

Igralci, ki bi si želeli večigralske zabave tako ne ostane drugega, kot pa da si nabavijo zbirko iger Halo: The Master Chief Collection, ki jo lahko dobite na konzolah Xbox One in Xbox Series Sin X, na voljo pa je tudi za PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime