Igra Stardew Valley dobila največjo posodobitev doslej

Leta 2016 je možak z imenom Eric Barone po dolgih letih samostojnega razvoja izdal majhno igro Stardew Valley. Ta je imela preprost koncept: kmetovanje in raziskovanje, med katerim smo se lahko podali tudi v podzemne rudnike. Vse skupaj je poganjala retro grafika, ki pa je bila presneto prisrčna.

Vendar pa je Stardew imel še nekaj, kar ga je ločilo od konkurence: presenetljivo globoko igralnost, ki je bila za učenje enostavna, tako da lahko igro zlahka priporočite izkušenim igralcem in tudi tistim, ki jim igre ne ležijo. Rodila se je instantna uspešnica, ki je še danes visoko na lestvicah najbolj igranih iger.

Eric je tip, ki zelo rad preseneča svoje sledilce. Nedavno nazaj je na Twitterju najavil novosti v posodobitvi 1.5, malce kasneje pa je bila posodobitev že na voljo za igranje.

In to ni majhen popravek, saj gre po Ericovih besedah za največjo posodobitev doslej. Med celim kup popravkov, ki si jih lahko preberete tukaj, smo dobili tudi nove predmete za kovačenje, žita, hrano, ljudi in nasprotnike. Prav tako smo dobili nova kose zemlje in igralci boste lahko zdaj poskusili svojo farmo postaviti na obali, kjer je ogromno prostora za ribolov.

Stardew Valley je končno tudi dobil možnost igranja na enem zaslonu, saj se ekran razdeli na dva dela, tako da se lahko v kmetovanje hkrati spravite s svojim prijateljem oz. svojo boljšo polovico. Igro lahko trenutno dobite na Steamu po znižani ceni 9,37 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime