Microsoft Flight Simulator je končno dobil podporo za VR

Če bi si človek zaželel eno igro izkusiti od začetka v VR okolju je to zagotovo simulacija letenja Microsoft Flight Simulator. Igra že je v prvem napovedniku prikazala fantastično podobo in noro količino podrobnosti, ki res naredijo veliko na imerziji. Naslednja stopnja je bila zato logično VR igranje, saj je Flight Simulator za kaj takega več kot priročen. Igranje je umirjeno, v letenje se lahko podamo sede in nadzorna plošča letala vsebuje cel kup gumbov, ki samo čakajo, da jih pretaknemo v različne položaje.

Microsoft je že od začetka obljubljal podporo za VR letenje, a hkrati je tudi povedal, da bomo to možnost igranja dobili v kasnejši posodobitvi. Potrebno je bilo namreč veliko postoriti na optimizaciji, saj je Microsoft Flight Simulator resda čudovit naslov, a za svojo podobo zahteva velike strojne mišice, ki morajo biti za VR igranje še toliko močnejše.

Ta dan je zdaj končno napočil in simulator je dobil brezplačno nadgradnjo, ki omogoči VR igranje na vseh popularnih sistemih, kot so Oculus, Vive, Index in Windows Mixed Reality. K temu priklopite še kvalitetno letalno palico in dobite najbolj imerzivno letalno izkušnjo, kar ste jih kdaj preizkusili.

S tem pa novosti še ni konec, saj bo Microsoft Flight Simulator 28. januarja dobil dodatno posodobitev, ki bo prinesla cel kup novih zanimivosti za zračni prelet.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime