Nekdo poskuša iz Jelenčka Rudolfa narediti odraslo dramo

Kaj se zgodi, ko se zakajaš z grupo prijateljev in nekdo potem nekdo nenadoma pride na briljantno idejo: “Model, veš kaj bi bilo zakon? Če bi nekdo vzel risanko Jelenček Rudolf in potem iz nje naredil neko resno dramo!”. Vsi se nato smejejo in nato en drug pritegne: “Pa naj bo drama o težavah odraščajočega temnopoltega najstnika, notri pa natlačiš vsaj 100 prežvečenih in klišejskih situacij!”.

Na koncu se vsi še enkrat nasmejejo in 10 minut kasneje je ideja že pozabljena, skupaj s tisočimi drugimi, ki so nastale kot posledica začasne zadetosti in so bile že takrat, ko je v žilah veselo tekel THC, slišati bedasto, ko pa jih slišiš trezen, te pa samo stisne na veliko potrebo.

A kaj bi se zgodilo, če bi želel eno od teh idej pripeljati do dejanske realizacije? Da greš res ven, spišeš scenarij, nabereš kup Instagramerjev za glavne vloge, najameš drago opremo in se spraviš v snemanje? No, potem dobiš spodnji napovednik za film Rudolf.

Sledimo zgodi temnopoltega najstnika Rudolfa, ki ima rdeč nos in ta poskuša doseči svoje sanje: postati profesionalni košarkaš in zbežati iz geta. Film ponosno nosi prav vse klišeje takšne drame: tu je samostojni starš, ki dela dve službi, srednješolski nasilneži, ki našega Rudolfa napadajo v slačilnici in dobrodušnega trenerja, ki v mladeniču vidi potencial. Le da je tu režiser Mark Rodriguez v film vnesel še kup referenc na božič: trenerju je ime Santana Claus, njegovi soigralci nosijo imena sedmih Božičnikovih jelenov, Rudolfovi punci pa je ime Doe oz. Srna.

jelenček rudolf

Dodajte k vsemu skupaj res zanič igranje in dobite slastno polomijo. Začuda o filmu ni nikjer ne duha ne sluha. Tudi IMDb ne vsebuje zapisa in glede na podrobnosti pod videom je to samo konceptni napovednik, ki malce tipa trg za odzivom. Ta očitno ni bil preveč dober, saj se v komentarjih praktično vsi norčujejo iz napovednika, kanal pa je zaradi tega tudi izklopil prikazovanje palcev navzgor in navzdol.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime