9-letni Ryan Kaji je že tretje leto zapored na vrhu YouTube zaslužkarjev

Ko človek pomisli na ljudi, ki na YouTubu služijo velike vsote denarja, se takoj spomni popularnih imen, ki skoraj vsak dan polnijo naslove spletnih časnikov. Ljudje kot so brata Paul, Mr. Beast in PewDiePie so res ljudje, ki s svojimi posnetki in kanali zaslužijo dovolj, da jim ne bo treba nikoli več delati do konca življenja, vendar pa nihče med njimi ni na prvem mestu.

Tam se namreč nahaja YouTuber, za katerega skoraj zagotovo niste slišali še nikoli. Na vrhu lestvice zaslužkarjev je namreč že tretje leto zapored 9-letni Ryan Kaji, ki drži kanal Ryan’s World.

Spletna stran Forbes je objavila, da je kanal Ryan’s World preko svojih posnetkov v letu 2020 zaslužil 29,5 milijona dolarjev in se tako zasidral na prvo mesto med YouTuberji. Tam vlada že vse od leta 2018, ko je zaslužil 22 milijonov dolarjev, lani pa 26 milijonov zelencev.

In kaj točno dela Ryan, da je tako presneto popularen? Nič posebnega ali kontroverznega. Veliko je “unboxing” videov, ki kažejo razpakiranje igrač, pri posnetkih pa plodno sodelujeta tudi njegova starša, ki vsake toliko poskrbita za kakšno poučno vsebino. Zadeva na prvi pogled res izgleda preprosto, a je dobro zmontirana, vsebuje privlačne naslovne slike, ki kličejo po kliku in posnetki so mojstrsko osredotočeni na mlajšo publiko, ki šteje še premalo let, da bi že lahko gledala kakšno bolj odraslo vsebino.

Veliko šteje tudi redna vsebina in kanal Ryan’s World vsak dan prejme nov video, to pa mu je do sedaj prineslo skoraj 28 milijonov naročnikov. Oglejte si ga in morda iz njegovih posnetkov potegnete kakšno lekcijo pri produkciji posnetkov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime