Minecraft Earth junija ugaša svoje strežnike

Slabe novice za vse tiste, ki radi svoje Minecraft igranje opravljate na telefonih. Razvijalec Mojang je namreč včeraj sporočil, da bo junija letos za vedno ugasnil strežnike svoje igre Minecraft Earth.

Earth ni povsem običajna Minecraft izkušnja, saj se zanaša na AR navidezno resničnost. To pomeni, da se igra podobno kot nekdaj huronsko popularni Pokemon Go. Tako lahko skozi objektiv telefona postavljamo navidezne kocke, gradimo utrdbe in se celo srečamo z drugimi igralci. Zadeva je precej zanimiva in je izšla v obliki Zgodnjega dostopa za Android in iOS sisteme.

Žal pa igralci ne bomo nikoli videli končne verzije, saj se je razvijalec odločil preklicati razvoj. Kakor so razložili na svoji uradni strani, odločitev ni bila lahka, pri njej pa je največjo vlogo igrala globalna situacija glede koronavirusa. Minecraft Earth je bil namreč zasnovan za druženje med igralci in ker je to zaradi raznih karanten trenutno onemogočeno, se jim ne zdi v razvoj več smiselno vlagati sredstev.

Igro bomo lahko še vedno igrali do junija, do takrat pa bodo razvijalci odklenili vso vsebino, na kateri so do zdaj potihem delali. Nakup rubljev za pravi denar je bil izklopljen, vsa valuta, ki je ostala v vaši banki, pa bo zamenjana za Minecoine, s katerimi boste lahko na Minecraft Martketplacu kupili razne priboljške. Vsak, ki je v Earthu kupil kakšen predmet, bo tudi prejel brezplačno kopijo igre Minecraft Bedrock Edition.

Kot rečeno, igranje se bo lahko nadaljevalo vse do 30. junija in če želite igro preizkusiti, potem si lahko prenesete verzijo za Android ali pa iOS. 1. julija pa bodo strežniki izključeni – takrat igre ne bo več mogoče prenesti iz trgovin, nameščene kopije pa bodo samo prikazale žalostno opozorilo, da igre ni mogoče več zagnati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime