Popularni YouTuber CallMeCarson obtožen “groominga”

Čas za novo dramo – tokratna se je začela na spletnem travniku spletnega kralja drame – Keemstarja. Ta je v intervju zvabil Hugboxa – člana YouTube skupine Lunch Klub, ki je imel za povedati kar nekaj zanimivosti glede enega svojega bivšega sodelavca, zdaj popularnega YouTuberja Carsona “CallMeCarson” Kinga.

Hugbox je izjavil, da ga je CallMeCarson nekega dne poklical in mu v pogovoru priznal, da je pošiljal seksualna sporočila svojim mladoletnim oboževalkam. Ta izjava je bila dovolj, da so se začele okoli YouTuberja na Twitterju vršiti večje debate.

Ni minilo dolgo, da se je oglasila ena od žrtev. Ta se na Twitterju imenuje preprosto “sam” in zapisala je, da je bila žrtev “groominga” CallMeCarsona, za svoje izjave pa je dodala kar nekaj slik zasebnih pogovorov med njo in YouTuberjem.

Za tiste, ki ne vedo, kaj za vraga je grooming, si poglejmo definicijo iz spletne strani Spletno oko:

“Grooming je navezovanje stika z mladoletnimi osebami z namenom spolne zlorabe.”

V primeru CallMeCarsona je YouTuber svojim sledilkam pošiljal seksualno obarvana sporočila, ni pa prišlo do fizičnega stika. Kot lahko vidite iz Discord pogovorov je bilo iz njegove strani veliko fantaziranja glede “sam”, a tudi njegova žrtev je priznala, da se več od tega ni zgodilo. Po drugi strani pa je njegov bivši sodelavec namignil, da je žrtev “groominga” lahko bilo več in morda še nismo slišali cele zgodbe.

V obzir je treba vzeti tudi dejstvo, da med YouTuberjem in njegovo oboževalko ni bilo večje starostne razlike. Ko je bila “sam” podvržena groomingu, je bila stara 17 let, CallMeCarson pa 19. Ravno zaradi tega so nekateri stopili v bran YouTuberja. Eden izmed njih je popularni Moistcr1tikal, ki je povedal da ne vidi med dopisovanjem med 17-letnico in 19-letnikom nobenega problema, saj sta praktično v istem razredu.

Vendar pa zadeva morda ni tako nedolžna kakor misli Moistcr1tikal. Še en bivši član Lunch Cluba, Charlie ‘Slimecicle’ Dalgleish, je povedal, da je CallMeCarson priznal vsem članom te skupine, da je izmenjaval seksualne fotografije s svojimi mladoletnimi oboževalkami. Charlie je takrat takoj prekinil vse vezi z Lunch Clubom ter podal prijavo na policijo.

CallMeCarson se do sedaj na obtožbe še ni odzval.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime