Rowan Atkinson dela na animiranem filmu Mr. Bean

Igralec Rowan Atkinson danes šteje 65 let in videli smo ga že v številnih filmih. To je človek, ki obvlada komedijo in kljub številnim nastopom je najbolj znan po vlogi tihega a zelo zabavnega Mr. Beana.

Serija, ki se je končala leta 1995, je postala svetovni fenomen in še danes ga radi gledajo tako stari kot tudi mladi. In čeprav je vloga Atkinsona dvignila na viške slave, je igralec v intervjuju za Radio Times povedal, da ne mara igrati vlogo tega lika.

Razlog je to, da pri igranju štorastega lika čuti neizmeren pritisk, to pa je mučno in ga pusti izčrpanega. Čar Mr. Bean komedije je to, da je kamera izključno osredotočena na ta lik, ostali ljudje pa so samo deli scene, ki jim gledalec ne nameni veliko pozornosti. Zato mora biti igranje brez kakršnekoli napake, kar je seveda za nastopajočega kar velika odgovornost.

Atkinson je še povedal, da Beana veliko raje uprizori samo zvočno. To se morda sliši smešno, saj Bean komaj kakšno spregovori, a v praksi se je izkazalo za uspešen recept. Mr. Bean je namreč leta 2002 prejel animirano serijo, ki je dosegla kar 130 delov, Atkinson pa je še povedal, da je trenutno v izdelavi nov animiran film Mr. Bean, v dogovarjanju pa je ponovna oživitev lika Blackadderja, ki ga Atkinson rad igra, saj je bilo med ustvarjanjem breme komedije na večih ramenih in ne na samo njegovih.

Če se vam je zdaj zaluštalo pogledati kakšno Mr. Bean epizodo, lahko te najdete na uradnem YouTube kanalu. Vendar pa pri tem naletimo na nekaj smešnosti. Kakor se morda sliši neverjetno, je Mr. Bean serija v svojem teku nabrala vse skupaj samo 15 delov, uradni YouTube kanal pa praktično vsak dan nalaga nove posnetke, ki so samo predelave starejših epizod ali pa so te večkrat naložene večkrat, saj tako kanal služi lepe denarce od ogledov.

Povzetek dogajanja je dobro orisal YouTuber Gus Johnson, poanta pa je, da je brskanje za posnetki precej oteženo, saj znate večkrat naleteti na iste epizode.

Kljub temu, da igralec ne mara igranja Mr. Beana, pa to ne pomeni, da je končal s fizično komedijo. Za Netflix namreč trenutno pripravlja serijo Man Vs Bee, ta pa bo sestavljena iz desetih 10-minutnih epizod, kjer se moški bori z nadležno čebelo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime