Na spletu se je pojavila izgubljena Tomb Raider predelava, ki jo lahko zdaj končno igrate

Serija iger Tomb Raider je stara. Zelo stara. Tako stara, da je razvijalec Core Design davnega leta 2006 delal na predelavi Tomb Raider: 10th Anniversary, ki bi slavnostno zaokrožila 10 leto obstoja franšize.

Igra bi takrat morala iziti za nekdaj dokaj popularni prenosni sistem PSP, vendar pa se je založnik premislil in raje dal zeleno luč povsem novemu projektu Tom Raider: Anniversary, ki ga je leta 2007 na trg poslal razvijalec Crystal Dynamics. To se je verjetno izkazalo za pravilno odločitev, saj je bila ta predelava med igralci dobro sprejeta, Crystal Dynamics pa je nato še dolgo delal na novih Tomb Raider igrah.

Žal pa za Core Design čas ni bil prijazen. Njihov projekt je bil skoraj dokončan, a nato so morali vso že ustvarjeno vsebino predelati za Indiana Jones igro, ki pa prav tako nikoli ni bila izdana. Core Design je tako leta 2010 žalostno zaprl svoja vrata.

A njihov trud ne bo ostal povsem pozabljen. Tomb Raider: 10th Anniversary je napredoval vse do alfa verzije, tako da se igralec lahko sprehodi skozi različna območja, kot sta Peru in Craftova graščina. Sovražnikov žal ni, vseeno pa je to zanimiv vpogled v zgodovino Tomb Raider iger, ki ga lahko zdaj opravi vsak igralec. Alfa verzije igre je namreč na voljo na spletni strani The Internet Archive, navodila za namestitev pa lahko najdete na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime