Twitter, Facebook in Snapchat blokirali Trumpov račun

V ZDA se je včeraj odvila situacija, ki bi jo lahko brez problema uvrstili v kakšno Call of Duty ali pa Far Cry kampanjo. Ameriški kongres se je namreč zbral v Kapitolu, kjer so želeli potrditi zmago kandidata Joe Bidena in tega uradno razglasiti kot zmagovalca in novega ameriškega predsednika.

Vendar pa Trump seveda ni mogel ostati tiho. Preko skoraj vseh svojih družbenih profilov je obtoževal ameriški senat, da je priredil lažne volitve in da je on pravi zmagovalec. Nato je še stopil pred mikrofon in svoje podpornike pozval na pohod proti Kapitolu.

To je bila prava petarda in na ulice Washingtona se je zlilo ogromno ljudi, ki so nato celo naskočili Kapitol ter prekinili zasedanje. Eno žensko, ki je bila nato razkrita kot Ashli Babbit, je pred napadom na Twitterju zapisala: “Nič nas ne more ustaviti”, nato pa je v Kapitolu skušala preplezati barikado, kar ji je prislužilo streljanje iz strani policije in na koncu tudi smrt.

Vse to je bilo dovolj, da so praktično vsa družbena omrežja odločno nastopila proti Donaldu Trumpu. Ta je za širjenje svojega sporočila dolgo najraje uporabljal Twitter in njegov račun je bil v preteklosti že kaznovan. Twitter je namreč ob njegove objave pripel sporočilo, da so te izjave zavajajoče, sedaj pa je prvič v zgodovini kratkomalo blokiral njegov račun. Odstranili so nekaj njegovih objav in Twitter grozi, da zna predsednikov račun ostati zaklenjen za vedno.

Tudi Facebook je zamrznil predsednikov račun, a v njegovem primeru je bila kazen bolj mila. Spotaknili so se namreč ob video na katerem Trump poziva napadalce Kapitola, da se umaknejo domov, jih označi za resnične patriote ter še enkrat izjavi, da so bile volitve lažne. Facebook in Instagram računa sta zaradi videa zamrznjena za 24 ur, sporni posnetek pa je odstranil tudi YouTube.

Tudi Snapchat je blokiral Trumpov račun, ki zdaj ne more več ustvarjati novih objav, niso pa seše razjasnili, koliko časa bo trajala ta blokada.

Trump je tako v enem dnevu izgubil praktično vse svoje kanale za komuniciranje s svojimi strankami. Ostane mu še poplesavanje na TikToku ali pa izdelava OnlyFans računa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime