Mercedes razkril masiven, 56-inčni Hyperscreen za svoje EQS električne avtomobile

Tehnologija zaslonov gre urno naprej tudi v avtomobilski industriji. Sam sem si kakšno leto nazaj privoščil nov avto, ki ima na sredini frajersko tablico, na kateri lahko nastavim cel kup stvari. In če sem bil vse do sedaj mnenja, da je moj avto v smislu elektronike na vrhu tehnološke inovacije, mi je Mercedes z včerajšnjo predstavitvijo dal lepo vedeti, da bom po odplačilu lizinga imel na trgu na voljo povsem drugačne vrste avtomobilov.

Mercedes je namreč včeraj predstavil spremembo krmilne plošče. Njihova serija EQS električnih avtomobilov se bo znebila vseh analognih elementov in na sprednjo stran namestila ogromen, 56-inčni zaslon Hyperscreen, ki bo ponujal cel kup prilagodljivih elementov.

OLED zaslon bo sestavljen iz trpežnega Gorila Glassa in bo vseboval cel kup naprednih funkcij, kot je denimo samodejno zatemnjevanje zaslona ponoči, da nas takrat ne bo prevelika svetloba motila med vožnjo. Mercedes je veliko vložil tudi v umetno inteligenco, ta pa bo med vožnjo počela veliko stvari, kot je denimo dvignila avto glede na cesto ter se spustila celo v takšne podrobnosti kot je nastavljanje tipa masaže glede na zunanje temperature.

Pod pokrovom se bodo nahajale tudi impresivne specifikacije, saj bo ploščo poganjal 8-jedrni procesor ter 24 GB pomnilnika. Upamo, da bodo notri vpeljali tudi kakšen impresiven grafični čip, saj bi na sovoznikovem sedežu prav rad med dolgim potovanjem odigral kakšno igro.

Mercedes še ni točno najavil, kdaj bomo Hyperscreen zaslone videli v njihovih avtomobilih, a to naj bi se zgodilo enkrat to leto. Zadeve tudi še nismo videli v praksi in razen napovednikov z res nagnusnim fontom, Hyperscreen za zdaj ostaja ovit v tančico skrivnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime