Dobrodelni AGDQ 2021 v enem tednu zbral 2,7 milijona dolarjev

Organizacija Games Done Quick je svoje življenje začela skromno in leta 2010 organizirala svoj prvi dobrodelni dogodek Awesome Games Done Quick, ki je imel precej preprosto idejo. Za kontrolerje in miške ter tipkovnice so stopili mojstrski igralci iger, ki so skupnosti poznani kot “speedrunnerji”, njihova naloga pa je bila čimhitrejše preigravanje iger, organizatorji pa so preko prenosov v živo upali, da bodo gledalci spustili kakšno donacijo.

Zadeva je postala nepričakovan hit in Games Done Quick je začel letno prirejati dva takšna dogodka: Summer Games Done Quick, ki ga dobimo poleti in Awesome Games Done Quick, ki se predvaja pozimi.

Slednji dogodek se je zaključil včeraj in za razliko od prejšnjih je bil tokrat odigran samo preko spleta. Koronavirus je namreč preprečil zbiranje igralcev in občinstva v eni dvorani, tako da je moralo igranje potekati samo preko spleta.

Organizatorji so se zaradi tega bali, da bodo letošnje donacije manjše, a kljub odsotnosti skupnega igranja, je bila kasica bolj bogata kot lani. Nabrali so namreč kar 2,7 milijona dolarjev, k denarnemu skladu pa je prispevalo več kot 42k donatorjev, med katerimi je nekdo naenkrat podaril kar 187.084 dolarjev.

Dobili smo kar nekaj odličnih hitrih preigravanj iger, seznam vseh si lahko ogledate na uradnem YouTube kanalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime