Skyrim lahko zdaj igrate s prijateljem na enem zaslonu

Igralci založnika Bethesdo pozivajo po večigralskem preigravanju igre Skyrim v bistvu vse od njenega izida leta 2011. In kdo bi jim zameril, saj je Skyrimov peskovnik idealen za opravljanje avantur s prijateljem in ni si težko zamisliti kakšnega napetega scenarija, ko bi vaš kolega glasno navalil na tabor tolovajev, vi pa bi ga od zadaj podpirali z ostrostrelskimi zadetki puščic.

Bethesda je poziv igralcev uslišala, a namesto, da bi samo omogočila preprosto preigravanje igre v dvoje, so raje spočeli MMO The Elder Scrolls, ki pa ni bil ravno tisto, kar so si igralci želeli.

Kot vedno so v stiski vstopili modderji, ki že nekaj časa poskušajos streti trd oreh vnosa večigralstva v popolnoma enoigralsko igro. In zdaj jim je očitno uspelo in to celo v taki meri, da se lahko igranja lotite s prijateljem za enim zaslonom.

Zahvala gre prav posebni modifikaciji z imenom Nucelus co-op, ki ni samo namenjen Skyrimu, ampak je že več iger predelal za družno igranje na enem zaslonom. Nucleus je pred kratkim postal kompatibilen z modifikacijo Skyrim Together, ki omogoča igranje preko spleta z drugimi igralci. Modifikacija Skyrim Together je bila sicer zapuščena, saj so se razvijalci preselili delati na Reborn projekt, ki naj bi bil izboljšana verzija, a nato naj bi bil tudi ta mod zapuščen. Več informacij o tej zmedi tule.

Navodila za namestitev so preprosta. Za igranje potrebujete kopijo igre Skyrim Special Edition, nato pa je najlažje slediti lepo spisanim navodilom, ki vsebujejo tudi slike. Za kakšna dodatna vprašanja vam je na voljo tudi obširen FAQ, ki med drugim vsebuje tudi seznam iger, ki jih podpira Nucelus.

Seveda zadeva ni popolna in zna se vam pojaviti kakšen hrošč, a tisto glavno, torej družno opravljanje avantur v Skyrim svetu, se je končno izpolnilo, bodite samo pripravljeni na kakšen kompromis.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime