Morrowind je v novem pogonu s preko 300 modifikacijami videti naravnost čudovito

Poznavalci žanra RPG boste vedeli, da je treba za tisto pravo igranje domišljijskih vlog seči v daljno leto 2002, ko je izšel The Elder Scrolls: Morrowind. To je bil tretji del The Elder Scrolls serije in čeprav sta naslednika Oblivion in Skyrim nekatere prijeme nadgradila, sta tudi izgubila kar nekaj stvari, ki jih predstavil Morrowind.

Špile je tako tudi danes priporočljiv za igranje, vendar pa zna novince odvrniti zastarela grafična podoba, ki je leta 2002 igralce navduševala s svojo lepoto. Še danes se spomnim, kako sem zijal nad naprednimi vodnimi učinki, v sodobnem času pa vse skupaj izpade smešno zastarelo.

Sredica igranja pa je ostala slastna in k sreči se je skupina modderjev pred leti združila in začela delati na predelavi igre v nov pogon OpenMW. Ta vzame igro in jo v popolnosti prenese v novejši pogon, ki ga lahko modderji spreminjajo in modificirajo pri samih temeljih. Tako je igranje v OpenMW danes bolj stabilno kot pa na originalni igri za katero je založnik Bethesda že davno nehal izdajati popravke.

Modderji pa so šli še korak dlje in tako OpenMW podpira nameščanje modifikacij in vsebuje orodje OpenMW-CS za ustvarjanje novih modov.

Kako je torej Morrowind videti v 2021? YouTuber Mr. Moonshine je pred kratkim prikazal video igre, ki teče na OpenMW pogonu, hkrati pa je podprta z več kot 300 modifikacijami. Kakor lahko vidite je igra videti čudovito in ji uspe ohraniti vizualni stil originala, tega pa dodatno nadgradi z boljšimi teksturami in večjo stabilnostjo. Navduši tudi novost OpenMW pogona, ki je v različici 0.47 pridobila boljše izrisovanje objektov na horizontu.

Če morda želite tudi sami preizkusiti eno najboljših RPG izkušenj v olepšani podobi potem se odpravite na uradno stran OpenMW projekta in sledite navodilom. Za igranje boste potrebovali kopijo igre Morrowind, ki na GOGu velja 12,39 €, če pa želite podobo nadgraditi z modifikacijami iz videa pa si lahko ogledate seznam modov, ki jih je Mr. Moonshine uporabil v svojem igranju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime